Επίθεση Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε ΑΕΚ , και υπουργού στην Ελληνική αστυνομία

«Επίθεση» στην ΑΕΚ εξαπέλυσε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αναφέροντας ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη τραγωδία για δικούς της λόγους».Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (8/8) ζήτησε την άμεση και βαρύτατη τιμωρία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία «απάντησε», βάζοντας ξανά «φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα.

Μεταξύ άλλων η Ντίναμο αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας “ξεφεύγουν από την ευθύνη τους και με τη συμπεριφορά τους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την τραγωδία για δικούς της λόγους”. Παράλληλα τονίζει ότι η ίδια έκανε ό,τι πέρασε από το χέρι τις για να αποτρέψει τα περιστατικά, ενώ τόνισε ότι και η ΑΕΚ ως γηπεδούχος μαζί με την αστυνομία έχει τις δικές της ευθύνες.

Επιπλέον τονίζει ότι στις 4 Αυγούστου είχε ενημερώσει γραπτώς την Αστυνομία για την πιθανή άφιξη φιλάθλων στη χώρα μας περιλαμβάνοντας ώρα αναχώρησης και επιστροφής, αριθμούς πτήσεων, τόπο διαμονής και πιθανή αναχώρηση των φιλάθλων, τονίζοντας ότι στην ίδια επιστολή επεσήμανε τον κίνδυνο να υπάρξουν επεισόδια.

 

Στην Ελληνική Αστυνομία έριξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Κροατίας, Τόμισλαβ Ντρούζακ, την αποκλειστική επιτελική ευθύνη για τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής. Σε δηλώσεις του στην κροατική τηλεόραση HTV ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές και δη, η αστυνομία της χώρας μας, είναι οι κύριοι αρμόδιοι για όσα δεν απεφεύχθησαν.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως “οι υπηρεσίες και οι δικοί μας θεσμοί έκαναν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γινόταν”, και επεσήμανε πως και οι αντίστοιχες αρχές του Μαυροβουνίου ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ακόμη και για τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων με τα οποία έρχονταν οδικώς οι χούλιγκαν.”Εκτός βεβαίως από αυτούς που το ξεκίνησαν, σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς βλέπω πως ενοχοποιούνται οι ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες σχετικά με τις παραλείψεις τους και τον τρόπο που δεν λειτούργησαν”, ανέφερε συγκεκριμένα.