Επική πρόκριση Παναθηναϊκού στα πέναλτι

Πέταξε έξω τη Μαρσέιγ

Επική βρδιά για τον Παναθηναίκό στη Μασσαλία όπου άντεξε κι απέκλεισε τη Μαρσέιγ στα πέναλτι. O Παναθηναϊκός επικρατησε 5-3 της Μαρσέιγ στα πέναλτι μετά το 2-1 των γηπεδούχων  σε κανονική διάρκεια και παράταση και έτσι έκλεισε θέση στα playoffs του Champions League. Θα διεκδικήσει κόντρα στην Μπράγκα, μία θέση στους ομίλους.Οι Γάλλοι κατάφεραν να βρουν γκολ στην αναμέτρηση ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του ματς και μάλιστα μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός με την Μαρσέιγ να βγαίνει στην αντεπίθεση με τρεις πάσες. Ο Λόπεθ βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα, έδωσε με τα χέρια στον Κλος, αυτό την πέρασε στον Σαρ που έκανε την κάθετη πάσα προς τον Ομπαμεγιάνγκ και ο σταρ της Μαρσέιγ αφού πέρασε και τον Μπρινιόλι πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 των Γάλλων. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μαρσέιγ βρήκε και δεύτερο γκολ, έφτασε σε σκορ πρόκρισης, όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Ομπαμεγιάνγκ νίκησε τους δύο στόπερ του τριφυλλιού και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν έτσι σε σκορ πρόκρισης, 2-0 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο

Στο 81’ ο Βιτίνια με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν μονίμως στην επίθεση, με τον Μαντσίνι να σουτάρει μέσα από την περιοχή στο 86’ και τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ να σώζει την εστία του, διώχνοντας σε κόρνερ.

Ωσπου, στο 90+5’ ο Γεντουζί βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, μετά από ενημέρωση του VAR, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών τρία λεπτά αργότερα.

Ο Ιωαννίδης πήρε φόρα και με υποδειγματική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των Γάλλων, κάνοντας το 2-1 στο 90+10’ και οδηγώντας το ματς-θρίλερ στην παράταση!

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το σκορ, με τον Μάγκνουσον να σώζει στη γραμμή το πλασέ του Βιτίνια στο 100’ στην κορυφαία στιγμή των Γάλλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 110’ ο Γεντουζί έκανε συρτή σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Βιτίνια την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο Σαρ που πήγε στη μπάλα ήταν σε θέση οφ σάιντ και οι Γάλλοι έμειναν με την όρεξη.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Μαρθελίνιο να αλλάζει τον τερματοφύλακά του, χρησιμοποιώντας τον Μπλάνκο αντί του Λόπεθ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1 Εύστοχος ο Ιωαννίδης
  • 0-1 Γκεντουζί, απέκρουσε ο Μπρινιόλι
  • 0-2 Εύστοχος ο Μπερνάρ
  • 1-2 Εύστοχος ο Βερτού
  • 1-3 Εύστοχος ο Κλεϊνχέισλερ
  • 2-3 Εύστοχος ο Σαρ
  • 2-4 Εύστοχος ο Παλάσιος
  • 3-4 Εύστοχος ο Βιτίνια
  • 3-5 Εύστοχος ο Μλαντένοβιτς
  • ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνιο / 4-4-2): Λόπεθ (120+3’ Ρουμπέν Μπλάνκο), Κλάους, Ζιγκό, Εμπεμπά, Λόντι, Σαρ, Βερετού, Ρονγκιέρ, Ουνάχι (59’ Χαρίτ), Εντιαγέ (68’ Γεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια).
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν), Τζούρισιτς (62’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (105’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (62’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος).