Μεγάλη νίκη Παναθηναϊκού και προβάδισμα πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε  μία πολύ σημαντική νίκη, επικρατεί 1-0 της Μαρσέιγ και χάρη στο γκολ του Μπερνάρ στο 83′ έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Βελοντρόμ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε συνολικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι, δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο την αντίπαλο του παρά τους αστέρες που έχει στο ρόστερ της και έχοντας πολλούς παίκτες του σε καλή μέρα με τους Γέντβαϊ, Βαγιαννίδη, Βιλένα, Πέρεθ, Μαντσίνι να είναι εξαιρετικοί και τους Κλεινχέϊσλερ, Ιωαννίδη και Μπερνάρ καθοριστικοί στο διάστημα που αγωνίστηκαν έφτασε σε μια μεγάλη επικράτηση. Από την άλλη οι Γάλλοι είδαν τους παίκτες τους να κινούνται στην μετριότητα ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κοντογκμπιά στο 65′.

Φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στη Μασσαλία στις 15 Αυγούστου, στη ρεβάνς των δύο ομάδων, αλλά αν δείξει ανάλογη εικόνα με αυτή της Λεωφόρου τότε οι πιθανότητες πρόκρισης είναι με το μέρος του.

Στο 65′ της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έμεινε στον αγωνιστικό χώρο με παίκτη παραπάνω καθώς ο Κοντογκμπιά πάτησε τον Τζούριτσιτς και είδε την δεύτερη κίτρινη στο παιχνίδι και αποβλήθηκε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να οπισθοχωρήσει και να αρχίσει να αμύνεται λίγο έξω από την περιοχή της με με αποτέλεσμα να κλειδώσει τους χώρους προς την εστία της.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι αρχικά τους Ιωαννίδη και Μπερνάρ και εν συνεχεία τους Τσέριν και Μλαντένοβιτς προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και να βρει το κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να βρει ένα γκολ.

Αυτό ήρθε στο 84′ και μάλιστα ήταν εξαιρετικό. Οι Μπερνάρ – Κλεϊνχέισλερ – Ιωαννίδης συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Ούγγρο να δίνει στον Έλληνα φορ ο οποίος έδωσε την όμορφη ασίστ στον Βραζιλιάνο μέσο ο οποίος είχε κάνει κίνηση στον κενό χώρο και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης το τριφύλλι πάλεψε για ένα ακόμη τέρμα το οποίο όμως δεν ήρθε παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το 1-0 να παραμένει έως το τέλος του αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (79′ Τσέριν), Τζούριτσιτς (72′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72′ Ιωαννίδης).