Η ΑΕΚ στο Βέλγιο για αποτέλεσμα δηλώσεις Αλμέιδα

: "Πνευματικά έτοιμοι

Το βράδυ της Τρίτης η ΑΕΚ παίζει με την Αντβέρπ στο Βέλγιο για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα playoffs  και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι γι’ αυτό το ματς.

Παράλληλα τόνισε ότι το αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με το φιλικό που έδωσαν τον Ιούλιο, στο οποίο η Ένωση είχε επικρατήσει με 3-0, ενώ δήλωσε χαρούμενος που η ΑΕΚ έχει ένα εισιτήριο για το Europa League, όμως ο στόχος της είναι να προκριθεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Για την Αντβέρπ: Μελετήσαμεμε τον αντίπαλο, όπως όλους τους αντιπάλους. Έχουμε αφιερώσει τον χρόνο που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος. Είχαμε πολύ λίγες μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε γιατί συνέβη. Κάναμε μόνο μια προπόνηση. Συλλέξαμε περισσότερες πληροφορίες για την Αντβέρπ, από την προπόνηση που κάναμε“.

Για το πόσο πνευματικά έτοιμη είναι η ομάδα μετά την πρόκριση με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ: Αρχικά ο στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε τον επόμενο γύρο για να παίξουμε με αυτόν τον αντίπαλο. Πνευματικά είμαστε έτοιμοι. Κάναμε τεράστια προσπάθεια, είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε ήδη στο Europa League. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε τον προκριματικό.

Για το αν θεωρεί ότι θα είναι μεγάλες διαφορές των δύο ομάδων σε σχέση με το φιλικό που έδωσαν: “Προφανώς και το παιχνίδι που παίξαμε με την Αντβέρπ θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλή λειτουργία, μια ομαδική δουλειά που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, πολύ καλή. Έχει γρήγορους παίκτες. Κατέκτησε το νταμπλ στο Βέλγιο, όπως εμείς. Οι δύο ομάδες με στυλ λίγο διαφορετικό μεταξύ τους, αλλά με την ίδια πρόθεση, τη νίκη. Το ματς θα είναι δύσκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι“.

Για το αν πήρε την απόφαση για να αποφασίσει στην Ευρώπη γι’ αυτά τα ματς και να αντιμετωπίσει σπουδαίους προπονητές: “Όσον αφορά εμένα. Αυτό που σκεφτόμουν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα ήταν πως θα διατηρήσω τη θέση μου και και να με βοηθήσει ο Θεός να πάρω το πρωτάθλημα. Το έβλεπα μπροστά μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς και το να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση είναι η συνέπεια του στόχου που είχαμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Σχετικά με τους προπονητές που θα αντιμετωπίσω, συμπληρώνω 13 χρόνια σαν προπονητής και έχω μια ιστορία σαν ποδοσφαιριστής. Πραγματικά δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης ή να φαντάζομαι να ζήσω αυτά που έζησαν άλλοι. Έγω έχω σαν όνειρο να βρίσκομαι και είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και απολαμβάνω να είμαι προπονητής της ΑΕΚ.