Στο βάθρο στην Τουρκία η Φανή Τζέλη

Στο εξαιρετικά δύσκολο Παγκόσμιο  Βαθμολογουμενα Τουρνουά G2 το Turkish Open 2023 που έγινε στην Άγκυρα στις 8-9 Ιουλιου η Ολυμπιονίκης Φανή Τζελη κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στην κατηγορία-62 κιλών.
Φτάνοντας μετά από 4 καταπληκτικους αγώνες στον Τελικό,μεταξύ των οποίων και της Καναδεζας Andric νούμερο 16 στον κόσμο,ηττήθηκε στον 5ο αγώνα της που ήταν και Τελικός από την Αμερικανίδα οριακά.
Το Ασημένιο μεταλλιο της Φάνης ήταν η μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην Τουρκία.
Η άλλη αθλήτρια του ΣΟΑΤ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαρία Τζέλη που ουσιαστικά στο πρώτο της G2 στις Γυναίκες με εξαιρετικη εμφάνιση έκανε μια νίκη και μία ήττα και κατετάγη 9η,αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.
Δηλώσεις Νίκου Παιταριδη:
“Η διάκριση της Φάνης ήταν αναμενόμενη,αφού μετά την μικρη αποχή και ύστερα από σκληρή προετοιμασία απλα έδειξε την ποιότητα της.Η κούραση του ταξιδιού αλλά και το γεγονός ότι ο Τελικός έγινε ουσιαστικά αμέσως ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν ήρθε το Χρυσό. Η Μαρία έκανε σε κορυφαίο επίπεδο νίκη και ηττήθηκε στον 2ο στις λεπτομέρειες και πιστεύουμε ότι η πορεία της θα είναι ανάλογη της Φανης.Ειναι σπουδαίο μα συνάμα και στεναχωρο ότι οι αθλητές μας τα καταφέρνουν καλά σε κορυφαίο επίπεδο με αθλητές άλλων χωρών που η πολιτεία τους στηρίζει απλόχερα και καλά κάνει.Εμεις εδώ είμαστε για ζητω και πλακέτες…ας είναι καλά κάποιοι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στηρίζουν τα όνειρα των αθλητών υψηλού επιπέδου.Ονειρο μου είναι να είναι μαζί σε μια Ολυμπιάδα οι 2 αθλήτριες μου ταυτόχρονα και είναι εφικτό…”
Το Τρικαλινο διδυμο (Φανή-Μαρία) στην τελευταία φετινη μεγάλη διεθνη διοργάνωση μας έκανε παλι περήφανους και έτσι έκλεισε η αγωνιστική σεζόν που είχε πολλές συγκινήσεις.