Πτώχευσαν Silicon Valley και Signature Bank

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να σταματήσει μια πιθανή τραπεζική κρίση, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley, διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες της ότι θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν τις καταθέσεις τους ήδη από σήμερα, Δευτέρα (13/3).

Παραλληλα, αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του Τζο Μπάιντεν ενώ σημειώνεται συγκρατημένη πτώση στο ξεκίνημα των ασιατικών χρηματαγορών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, την Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell και ο πρόεδρος του Federal Deposit Insurance Corporation, Martin J. Gruenberg έκαναν γνωστό ότι οι πελάτες της SVB και της Signature θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των καταθέσεών τους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πελάτες της SVB θα έχουν πρόσβαση σε όλα τους τα χρήματα. Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες της Signature Bank, η οποία έκλεισε την Κυριακή.

Η Fed θα διαθέσει, επίσης, επιπλέον χρηματοδότηση για τις τράπεζες, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα.