Πέρασαν και συναντώνται στα ημιτελικά ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός 0-1 τον Αρη

Ο γκολκίπερ  Τζολάκης πέρασε τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί που η ΑΕΚ θα βρεθεί στον δρόμο των Πειραιωτών με φόντο μία θέση στον τελικό. Ο Τζολάκης νίκησε τους Ετέμπο, Γκρέι (δύο φορές), Πίρσμαν κρατώντας το μηδέν. Στο 82′ όμως, σημάδεψε το ματς σε μία εμφάνιση καριέρας. Ο Άρης κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Ντόι, ενώ ο Τζολάκης νίκησε στο τετ α τετ τον Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός φορ βρέθηκε στην άσπρη βούλα, αλλά και πάλι είδε τον νεαρό γκολκίπερ του Ολυμπιακού να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Άρης έχασε το πέναλτι, υπέστη σοκ και στο 88′ ήρθε η τιμωρία από τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός ευστόχησε για το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ και σε συνδυασμό με το 1-0 στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (76’ Πάλμα), Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρουσάι (86’ Σισέ) , Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71’ Γκάρι Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (86’ Ραμόν), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

Δέυτερη νίκη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με το μαξιλαράκι του 3-0 πήγε στις Σέρρες απλά για να σφραγίσει το εισιτήριο στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θ’ αντιμετωπίσει Άρη ή ολυμπιακό. Η ΑΕΚ, λοιπόν, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, επικράτησε για δεύτερη φορά του αξιόμαχου Πανσερραϊκού με 3-1. Πρωταγωνιστής ο Μάνταλος, ο οποίος με τον Ματίας Αλμέιδα είναι… άλλος παίκτης. Ο διεθνής άσος πέτυχε δύο γκολ, κάτι που είχε να το πετύχει από τις 20/10/2019 σε ματς πρωταθλήματος με τον Βόλο.

Στο 80’ η ΑΕΚ πέτυχε το 1-3. Ο Κοσίδης έδωσε στον Μαχαίρα, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο φινάλε η ΑΕΚ επιχείρησε να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά ο Κάτσικας είχε απάντηση στις προσπάθειες των Αραούχο, Κοσίδη.

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κάτσικας, Ζερής, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Λυμπεράκης, Κολομπίνο (73’ Στίνα), Στάικος (61’ Θυμιάνης), Κατσαντώνης, Σοφιανός (82’ Σιόντης), Μούργος (73’ Μασκανάκης), Σαϊντ (61’ Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Φερνάντες (62’ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος (67’ Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67’ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67’ Κοσίδης).