Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων BAFTA 2023

Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών, BAFTA, με το γερμανικό αντιπολεμικό δράμα “All Quiet on the Western Front” (που αναμένεται να είναι τελικά το ισχυρότερο χαρτί του Netflix στα φετινά Όσκαρ) να οδηγεί την κούρσα με 14 υποψηφιότητες.

Το έπος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου βασίζεται στη νέα μεταφορά του μυθιστορήματος του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ από το 1928 στην οθόνη και εξελίσσεται σε μεγάλο φαβορί, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια και κριτικές.

Ακολουθούν με 10 υποψηφιότητες οι ταινίες “Τα Πνεύματα του Ινισέριν” (The Banshees of Inisherin) και “Τα Πάντα Όλα” (Everything Everywhere All At Once). Επόμενες στη λίστα με τις περισσότερες υποψηφιότητες για βραβείο BAFTA είναι οι ταινίες Elvis με 9 και Tár με 5 υποψηφιότητες.

Η τελετή των Βραβείων Κινηματογράφου EE BAFTA 2023 θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 με τον βραβευμένο ηθοποιό, παρουσιαστή και συγγραφέα Richard E. Grant να αναλαμβάνει την παρουσίαση της τελετής και την Alison Hammond να παρουσιάζει από ένα νέο στούντιο BAFTA – που θα προσφέρει στους τηλεθεατές μια εμπειρία πρόσβασης σε όλες τις περιοχές μιας από τις μεγαλύτερες βραδιές στον κινηματογράφο.