Formula-1 Νίκη Φερστάπεν στο Γαλλικό GP

Μία μεγάλη νίκη πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στο GP Γαλλίας. Ο Ολλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τον δεύτερο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, προσπερνώντας τον Σέρτζιο Πέρεζ, στην εκκίνηση. Η Mercedes κατάφερε να κάνει το 2-3, με τον Ράσελ να παίρνει την τρίτη θέση περνώντας τον Μεξικανό της Red Bull στον 50ο γύρο.Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Σαρλ Λεκλέρ.

Στην εκκίνηση του GP , ο Λεκλέρ κράτησε τη θέση του ξεκινώντας καλύτερα από τον Φερστάπεν. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη μεταξύ του Μονεγάσκου και του Ολλανδού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσπαθούσε να μένει κοντά στον πιλότο της Ferrari αξιοποιώντας τη ζώνη του DRS.

Ο Λεκλέρ κατάφερε να ξεφύγει από τον Φερστάπεν, όμως στον 18ο γύρο όλα άλλαξαν. Ο Μονεγάσκος σύμφωνα με το team-radio αντιμετώπισε πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού και προσέκρουσε μετωπικά στις μπαριέρες στη μέση της στροφής 11. Μάλιστα, μία κραυγή του στην ραδιοεπικοινωνία μαρτύρησαν την οργή του για την εξέλιξη του αγώνα του.Ο Σαρλ Λεκλέρ παραδέχθηκε ότι το ατύχημά του στο GP Γαλλίας, με το οποίο εγκατέλειψε ενώ ήταν πρώτος και του κόστισε 25 βαθμούς στη μάχη του τίτλου, προήλθε από δικό του οδηγικό λάθος και όχι από πρόβλημα στο γκάζι, όπως είπε στη ραδιοεπικοινωνία.

Στην βαθμολογία, ο Ολλανδός είναι πρώτος με 233 πόντους, ενώ ο Μονεγάσκος ακολουθεί με 170, ενώ τρίτος είναι ο Μεξικανός της Red Bull, Σέρτζιο Πέρεζ με 163.