Στους “4” του Παγκόσμιου Πόλο η Ελλάδα

Η εθνική Πόλο Ανδρών της χώρας μας  έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη με 16-11 κόντρα στις ΗΠΑ στον προημιτελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Υγρου στίβου.

Έτσι εξασφάλισε για πέμπτη φορά στην ιστορία του θέση στην τετράδα και πλέον χρειάζεται μία νίκη σε δύο ματς για να ανέβει στο βάθρο, αρχής γενομένης από τον ημιτελικό της Παρασκευής (1/7), κόντρα στον νικητή της αναμέτρησης Ουγγαρία-Ιταλία.

Η «γαλανόλευκη» κυριάρχησε σε όλους τους τομείς κόντρα στους Αμερικανούς, οι οποίοι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μείνουν κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, καθώς η Εθνική είχε βρεθεί να προηγείται με 3-1 και 4-2 και 6-5, και πήγαν ισόπαλοι 7-7 στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια, όμως και παρά το γεγονός ότι βγήκε με αναγκαστική αλλαγή ο βασικός τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς -ο οποίος είχε πιάσει πέναλτι του Μπόουεν- λόγω τραυματισμού στο δάχτυλο, οι διεθνείς μας ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ.

Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος βρήκε τον καλό του εαυτό, η άμυνα έπαιξε και πάλι τον ρόλο της και με επιθετικές λύσεις με όλους τους τρόπους, η Ελλάδα έφτασε δίκαια στη μεγάλη νίκη απί των ΗΠΑ και πλέον ονειρεύεται μέχρι και το χρυσό μετάλλιο!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ: Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρούγουελ 1, Ντάουμπε 3, Έρχαρντ, Χάλοκ 2, Γουντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ