Τελικό στην Ρώμη ο Τσιτσιπάς

περιμένει αύριο τον νικητή της αναμέτρησης Τζόκοβιτς-Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Rome Masters επικρατώντας με ανατροπή (2-1 σετ) του  Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η αναμέτρηση ήταν κλειστή, με τους δύο κορυφαίους τενίστες να μην αφήνουν πολλά περιθώρια στον αντίπαλό τους κάθε φορά που σέρβιραν. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο σετ υπήρχε μόνο ένα break point, το οποίο ήταν και το καθοριστικό. Το είχε στο 7ο game ο Ζβέρεφ και κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του έφτασε στο 4-6 και το 0-1 στα σετ.

Το πρώτο break point για τον Τσιτσιπά ήρθε στο 2ο game του 2ου σετ. Το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο 3-0 κρατώντας το σερβίς του. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες άρχισαν να κάνουν περισσότερα λάθη και να δίνουν ο ένας στον άλλο break points, αλλά κανείς δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Έτσι ο 23χρονος Έλληνας έφτασε στο 6-3 υπέρ του και στην ισοφάριση σε 1-1 στα σετ.

Στο καθοριστικό τρίτο σετ ο  Τσιτσιπάς επανέκτισε την αποτελεσματικότητά του και πίεσε πολύ τον Ζβέρεφ στο σερβίς του. Έφτασε δύο φορές πρώτος στο «30», αλλά δεν έφτασε στο break point. Το κατάφερε στο 5ο game του σετ, το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 3-2, παίρνοντας προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό, καθώς αμέσως μετά κράτησε (δύσκολα) και το σερβίς του για το 4-2. Ο Γερμανός μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά ο Έλληνας Πρωταθλητής όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και έφτασε στην κατάκτηση του σετ και της πρόκρισης στον τελικό.