Αυτός προορίζεται για νέο αφεντικό της Τσέλσι

Η αλλαγή σελίδας για την Τσέλσι και το ταυτόχρονο τέλος του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το βρετανικό ποδόσφαιρο, με νέο ιδιοκτήτη των περσινών πρωταθλητών Ευρώπης τον Αμερικανό επιχειρηματία Τοντ Μπέλι αποτελούν γεγονότα τα οποία συνοδεύονται από μια σειρά άλλων εξελίξεων.

Η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τοντ Μπέλι (Todd Boehly) ολοκλήρωσε κατ’ αρχάς την εξαγορά της Τσέλσι έναντι ποσού 4,25 δισ. λιρών (ή 5 δισ. ευρώ ή 5,24 δισ. δολ.) και από αυτά τα χρήματα, τα 2,5 εκατ. λίρες θεωρούνται η υψηλότερη… τιμή που έχει υπάρξει ποτέ για την αγοραπωλησία οποιασδήποτε αθλητικής ομάδας.

Ο Τοντ Μπέλι, συνιδιοκτήτης με διάφορα ποσοστά των Los Angeles Dodgers της Major League Baseball, των Los Angeles Lakers του ΝΒΑ (National Basketball Association) και των Los Angeles Sparks της National Women’s Basketball Association, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων του, θεωρείται το δημόσιο πρόσωπο-«κλειδί» της επιτυχημένης προσφοράς.

Είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος, με περιουσία 4,5 δισ. δολ., συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldridge Industries, εταιρείας χαρτοφυλακίου που εδρεύει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.

Ποιο είναι το ακριβές τίμημα της πώλησης; Πόσα θα επενδύσουν τα νέα αφεντικά στην Τσέλσι για να την κρατήσουν στην κορυφή, με δεδομένο ότι ο Αμπράμοβιτς αφήνει πίσω του μια «βαριά» κληρονομιά; Που και πως θα κατευθυνθούν τα έσοδα από το «χρυσό» deal; Τι θα συμβεί με τα δάνεια που φέρεται να έχει δώσει στην Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς τα τελευταία χρόνια για να την «διευκολύνει» ταμειακά; Ποιος businessman επιχείρησε να πετύχει την ανατροπή στο «παρά ένα»;

Οι απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα δίνονται από πληροφορίες οι οποίες είτε φθάνουν προς τον διεθνή τύπο σχετικά με την μεγάλη συμφωνία για την μεταβίβαση των μετοχών του Ρώσου στον Αμερικάνο, που εγκρίθηκε επίσημα την Τετάρτη και από την βρετανική κυβέρνηση –όπως χθες από την Premier League-, είτε απλά… διαρρέουν