Ο Φερστάπεν πήρε την pole της Ιμολα

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull έκανε εμφάνιση αντάξια ενός πρωταθλητή στον Αγώνα Σπριντ στην Ίμολα και επικρατώντας του Σαρλ Λεκλέρ πήρε τη νίκη και εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής, μαζί με τους 8 βαθμούς. Ο Μονεγάσκος της Ferrari έμεινε στη 2η θέση και ακολούθησαν ο Σέρχιο Πέρεζ και ο Κάρλος Σάινθ στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Σαρλ Λεκλέρ βρέθηκε αμέσως μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν και πήρε την πρώτη θέση, με τους χιλιάδες Ιταλούς στην Ίμολα να παραληρούν. Ο Νόρις και ο Μάγκνουσεν κράτησαν την 3η και 4η θέση που είχαν στην εκκίνηση, παρά την πολύ καλή εκκίνηση του Σέρχιο Πέρεζ που ανέβηκε αμέσως 5ος και απείλησε ακόμα και τον Δανό της Haas. Πιο πίσω ο Σάινθ κέρδισε δύο θέσεις και ανέβηκε 8ος, πίσω από τον Αλόνσο που έπεσε 7ος. Καθόλου καλή εκκίνηση για τις Mercedes, με τον Ράσελ να έχει πέσει στη 12η θέση και τον Χάμιλτον στη 15η.

Ο πρώτος γύρος όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί γιατί η επαφή που είχαν ο Πιέρ Γκασλί με τον Γκουάνγιου Ζου έστειλε τον Κινέζο της Alfa Romeo στην άκρη της πίστας, τον Γάλλο στα pit για αλλαγή ελαστικού και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα για να απομακρυνθεί το ακινητοποιημένο μονοθέσιο.