Τσιόβολος: “Αντί για το Πανευρωπαϊκό θα βγω για μεροκάματο”

Συνέντευξη του Τρικαλινού παλαιστή στο Gazzetta

O Αποστόλης Τσιόβολος χάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23, καθώς ο ίδιος αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού στη Φιλιππούπολη.

Η περίπτωση του Αποστόλη Τσιόβολου είναι απόλυτα ενδεικτική για το πώς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα όνειρα ενός νέου αθλητή μπορούν να γκρεμιστούν ανά πάσα στιγμή. Έχει συμβεί, συνεχίζει να συμβαίνει και πολύ φοβόμαστε θα συμβαίνει, ειδικότερα στα ατομικά αθλήματα. Απλά τώρα έρχεται από τον χώρο της πάλης.

Ο 20χρονος πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής από τα Τρίκαλα αντί να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το ταξίδι στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23, που αρχίζει τη Δευτέρα (7/3), πήγαινε για δουλειά όταν και επικοινωνήσαμε.

«Ναι, αντί για τη Φιλιππούπολη, πάω να κάνω ένα μεροκάματο» δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο νεαρός παλαιστής στο Gazzetta.

 

ΤΣΙΟΒΟΛΟΣ
Πηγή: palema.gr

 

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο πρωταθλητής του ΑΣ Τρίκαλα με ανάρτησή του στο Facebook εξήγησε γιατί δεν θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, παρότι πήρε το εισιτήριο συμμετοχής από τους αγώνες πρόκρισης της ΕΛ.Ο. Πάλης στα 97κ. της ελληνορωμαϊκής.

Ο λόγος είναι πως η ομοσπονδία δεν καλύπτει τα έξοδά του και θα έπρεπε ο ίδιος να πληρώσει για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με όσα μάθαμε αυτό το ποσό είναι κάτι παραπάνω από 800 ευρώ.

Η ΕΛΟΠ με βάση τα οικονομικά της, τα πρώτα χρήματα της επιχορήγησης του 2022 αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα, προχώρησε στην επιλογή κάποιων αθλητών των οποίων θα καλύψει οικονομικά. Οι υπόλοιποι με ίδια έξοδα.

Αλλά μη χαθούμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή, χάνοντας το γενικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Δεν θα ήθελα να κατηγορήσω την Ομοσπονδία, γιατί υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που προσπαθούν» μας λέει ο Αποστόλης Τσιόβολος. Και για να καταλάβετε αναφερόμαστε σε έναν πρωταθλητή, στον οποίο οφείλουν να επενδύσουν όσοι παίρνουν τις αποφάσεις,

 

ΤΣΙΟΒΟΛΟΣ

Πρώτος στο μεσογειακό πρωτάθλημα εφήβων, τρεις σερί χρονιές πρωταθλητής Ελλάδας στους έφηβους και τρεις στους άνδρες στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Πρωταθλητής Ευρώπης και 5ος στον κόσμο στο beach wrestling (πάλη στην άμμο) είναι οι επιτυχίες που κοσμούν το βιογραφικό του. Τώρα πώς δεν επελέγη από την ΕΛΟΠ για να είναι στους αθλητές με τα έξοδα καλυμμένα για το ευρωπαϊκό U23, είναι άλλο θέμα.

Η ουσία είναι το όνειρο ενός 20χρονου που κινδυνεύει να χαθεί.

«Κάνω ό,τι βρω, δουλεύω τη νύχτα σε υποδοχή, στα Τρίκαλα που είναι πιο μικρή η κοινωνία βρίσκω πιο εύκολα μεροκάματα και την ημέρα, παράλληλα με τις προπονήσεις μου» συνεχίζει ο φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας, πουν γυμνάζεται με τον Βασίλη Μότσιο.

«Μετά τους αγώνες πρόκρισης του Φεβρουαρίου δεν είχα κάποια ειδοποίηση από την ομοσπονδία. Οι γονείς μου κάνουν το καλύτερο για εμένα, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα.
Έχω ένα χορηγό την Geogreen, με τον κύριο Παναγιώτη Γεωργούλα να κάνει ό,τι μπορεί και πραγματικά τον ευχαριστώ, αλλά και αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή θα κουραστεί.

 

ΤΣΙΟΒΟΛΟΣ

 

Αυτή η τριετία είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για εμένα στην πάλη. Αν δεν πάω σε ευρωπαϊκά, σε παγκόσμια για να κάνω μια επιτυχία, αν δεν πάρω εμπειρίες, με τι εφόδια θα μπω στην κατηγορία των ανδρών.

Στην αρχή της προετοιμασίας για τη φετινή περίοδο συζήτησα με τον πατέρα μου, του είπα πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πάω στο ευρωπαϊκό U23, αλλιώς θα μειώσω τις προπονήσεις για να δουλέψω και να βοηθήσω την οικογένειά μου».