Ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι Δικεφάλων, τεσσάρα ο ΠΑΟ

Σκόρπισε την Καρδίτσα με 4-0

Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης aνάμεσε σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ  Η Ένωση στάθηκε καλά, παρά τις πολλές απουσίες που είχε .

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ένα δοκάρι στο 77’ με τον Λύρατζη, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με κάποια σπουδαία φάση. Οι δύο ομάδες σε μια εβδομάδα θα λύσουν τις διαφορές τους για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71′ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζαμπά (71′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77′ Σφιντέρσκι).

AEK (Α. Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (91′ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γκαρσία, Γέβτιτς (80′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87′ Χατζισαφί).

 

Παναθηναϊκός -Καρδίτσα 4-0

Ο  Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Καρδίτσας με 4-0 και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία. H oμάδα του Γιοβάνοβιτς «ξέσπασε» απέναντι στην Αναγέννηση, πατώντας… γκάζι στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο και σημείωσε όλα της τα τέρματα. Mόλις στο έκτο λεπτό της συνάντησης ο Βιτάλ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ο Βιγιαφάνιες πέρασε την κάθετη στον Αϊτόρ, αυτός γύρισε σωστά την μπάλα και από το ύψος του πέναλτι ο Βραζιλιάνος άνοιξε τον χορό για τους «Πράσινους».
Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών στην αναμέτρηση απλοποίησε ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Ο Αϊτόρ «γκάζωσε» από τη δεξιά πλευρά, έκανε τη σέντρα και ο Βιτάλ τελείωσε σωστά τη φάση, γράφοντας το 2-0 νωρίς – νωρίς.
Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 32′ όταν ο Καρλίτος πέρασε κάθετη πάσα – ξυράφι στον Αϊτόρ και αυτός με τη σειρά του εκτέλεσε τον Γκέκα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Παρά το ευρύ 3-0, το Show του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο δεν έλαβε εκεί τέλος. Ο Καρλίτος είπε την τελευταία κουβέντα με ένα γκολ… ποίημα. Ο Κώτσιρας πραγματοποίησε τη βαθιά μεταβίβαση προς τον αρχισκόρερ των «Πράσινων» και αυτός με τη σειρά του «χάιδεψε» την μπάλα στέλνοντάς την στο βάθος της εστίας του Γκέκα κάνοντας το 4-0.