Μάσκα… παντού και αποφάσεις 27/12 για τα γήπεδα!

Νέα μέτρα έρχονται από αύριο στην χώρα μας  εξ αιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού  και της ραγδαίας εξάπλωσης  της μετάλλαξης Όμικρον. Οπως τόνισε ο  ο υπουργός Υγείας, η χώρα μας βίωσε την ένταση του κύματος της μετάλλαξης Δέλτα και τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόμασταν σε μία ύφεση αλλά παράλληλα υπήρχε μία εξάπλωση της μετάλλαξης όμικρον.

Από αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής νέα μέτρα:
  • Υποχρεωτική μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αφορά και τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια.
  • Διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
  • Απαγορεύονται δημόσιες εκδηλώσεις κατά τις εορτές
  • Οι επισκέπτες πέρα από το PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, επειδή υπάρχουν δείγματα ότι η νόσος εμφανίζεται μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, καλούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ την δεύτερη ημέρα και την τέταρτη ημέρα από την είσοδο τους στην χώρα
  • Αυστηρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης στις 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί νέα μέτρα για αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνουν lockdown, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα υπάρξουν περιορισμοί και στις αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και στην ψυχαγωγία, κάτι που δείχνει τις προθέσεις της πολιτείας για λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις με βάση και τις εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών.