F-1 : Επιστροφή με GP στο Μεξικό

Έπειτα από απουσία ενός έτους, η Formula 1 επιστρέφει στο Μεξικό και την πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez. To σιρκουί επέστρεψε στο πρόγραμμα το 2015, με τους οπαδούς να δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα. Παραδοσιακά, το Grand Prix διοργανώνεται το τριήμερο που στο Μεξικό γιορτάζουν την «Ημέρα των Νεκρών», δίνοντας μια επιπλέον γιορτινή αίσθηση στον αγώνα.

Η μάχη για το Πρωτάθλημα Οδηγών κορυφώνεται, με τον Μαξ Φερστάπεν να προηγείται 12 βαθμούς έναντι του Λιούις Χάμιλτον. Παραδοσιακά, ο αγώνας στο Μεξικό ταιριάζει άρτια στα χαρακτηριστικά της Red Bull Racing, όμως στον τελευταίο αγώνα νικητής είχε αναδειχθεί ο οδηγός της Mercedes.

Ο αγώνας διεξάγεται σε υψόμετρο πάνω από 2 χιλιομέτρων, κάτι που θα επηρεάσει την απόδοση των κινητήρων. Επιπλέον, οι ομάδες θα τρέξουν με τη μέγιστη αεροδυναμική απόδοση, καθώς λόγω του λεπτού αέρα, η τα επίπεδα κάθετης δύναμης είναι ισάξια με αυτά που έχουν οι ομάδες στη Μόντσα.

 

τηλεοπτική μετάδοση της Formula 1 θα γίνει ζωντανά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Η τηλεοπτική μετάδοση του MotoGP θα πραγματοποιηθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Ακολουθείστε τη δράση του αγωνιστικού τριημέρου στο Gazzetta με τα LIVE σε κατατακτήριες και Αγώνα.

Στο MotoGP τώρα, η μάχη στο Πρωτάθλημα Οδηγών έχει κριθεί, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό να έχει αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όμως η μάχη στα πρωταθλήματα ομάδων και κατασκευαστών είναι έντονη. Στο πρώτο η Yamaha προηγείται κατά 9 βαθμούς της Ducati, ενώ στο δεύτερο, η ιταλική ομάδα είναι 12 βαθμούς μπροστά.

Το Πρωτάθλημα επισκέφθηκε νωρίτερα στο 2021 την Πορτογαλία και την πίστα του Πορτιμάο, με τον Κουαρταραρό να είχε αναδειχθεί νικητής, μπροστά από τους Πέκο Μπανάια και Ζοάν Μιρ.

Πρόγραμμα F1 GP Μεξικού

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

19:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

22:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

19:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

22:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

21:00 – Αγώνας (LIVE)

Πρόγραμμα MotoGP GP Αλγκάρβ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

11:55 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:10 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

11:55 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:30 – Τέταρτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:10 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

11:30 – Warm-Up

15:00 – Αγώνας (LIVE)