Champions League: «Καπάρωσε » την πρώτη θέση ο Άγιαξ

Την πρώτη θέση «κλείδωσε» ο Άγιαξ στον 3ο όμιλο, καθώς πέτυχε την 5η του νίκη με «θύμα» τη Μπεσίκτας εκτός έδρας. Το γκολ του Γκεζάλ με πέναλτι στο 12′ έδωσε το προβάδισμα στου Τούρκους, οι οποίοι αφού «σώθηκαν» σε δύο περιπτώσεις, με τον Γκιουνόκ να σταματά τον Τάντιτς, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Λαρίν στο 42′ για το 2-0, αλλά ο Ονάνα είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Καναδό.

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Αλέρ στο ματς ανέτρεψε τα δεδομένα αφού με δύο γκολ στο 54′ και το 67′ έφερε το ματς «τούμπα» υπέρ των Ολλανδών, οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, απογοητεύοντας τους Τούρκους που έμειναν οριστικά τέταρτοι και εκτός συνέχειας ευρωπαϊκών διοργανώσεων για φέτος.

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Ίντερ πήρε μία σπουδαία νίκη, μισή πρόκριση στη φάση των «16». Οι «νερατζούρι» είχαν τον έλεγχο στο ματς από το ξεκίνημα και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να ανοίξουν το σκορ, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και γκολ του Πέρισιτς στο 24′. Τη δεύτερη φορά που οι γηπεδούχοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα (57′) πάλι είδαν το γκολ να ακυρώνεται λόγω επιθετικού φάουλ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ.

Με τη Σαχτάρ να έχει περιοριστεί σε ρόλο… κομπάρσου, αλλά να κρατάει το βαθμό της ισοπαλίας για 60 λεπτά, ο Εντίν Τζέκο ήταν που πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Ντέστρο στα σώματα και την έστειλε με σουτ στα δίχτυα για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 67′ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το τελικό 2-0 και «σφράγισε» τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους -που αποχαιρέτησαν απόψε την Ευρώπη για φέτος- να έχουν δοκάρι στο 82′ με τον Ντοντό για να μπουν ξανά στο ματς, αλλά να μην καταφέρνουν κάτι παραπάνω.