“Διπλό” πρωτιάς ο ΠΑΟΚ στη Δανία

Διπλό πρωτιάς πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ στη Δανία επί της Κοπεγχάγης με 2-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση του ομίλου της με επτά βαθμούς

Η ομάδα του Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και άρχισε να απειλεί. Στο 11′ στην εκτέλεση του φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Γιόνσον που πέρασε στο ματς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Δεν κατάφερε όμως στο 19′ να αποτρέψει το 0-1 του ΠΑΟΚ. Σε μια ωραία επίθεση ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Ζίβκοβιτς που έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι με τον Σίντκλεϊ να πατάει περιοχή και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 34′ όταν ο Σβιντέρσκι πίεσε τον Γιοχάνεσον, του πήρε τη μπάλα και έφυγε τετ α τετ με τον Γιόνσον, βγήκε πλάγια αριστερά όμως και το πλασέ που επιχείρησε έκοψε ο αμυντικός της Κοπεγχάγης που είχε ακολουθήσει τη φάση.

Ένα λεπτό αργότερα όμως έγινε το 0-2 όταν οι παίκτες του Λουτσέσκου βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση, ο Σβαμπ έδωσε στον Ζίβκοβιτς, η άμυνα του έκλεισε τον αριστερό διάδρομο και το σουτ με το αριστερό αλλά ο Σέρβος με ένα δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Γιόνσον για να πετύχει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απείλησε πρώτη και στο δεύτερο μέρος όταν στο 71′ ο Σβιντέρσκι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Γιόνσον.

Οι Δανοί μπόρεσαν να φτάσουν στη μείωση του σκορ στο 80′ όταν ο Μπιέλ με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Χοτσολάβα, Μποϊλέσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον, Λέραγκερ, Μπάλντουρσον, Μπιέλ, Βιντ, Μπέβινγκ (11′ Γιόνσον).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (73′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (64′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα (83′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (73′ Αουγκούστο), Σβιντέρσκι (83′ Άκπομ).