Νίκησε και πέρασε μπροστά ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε μια άνετη νίκη και οδηγεί πλέον και το Πρωτάθλημα.

 

Στον πρώτο γύρο είχαμε και μια μάχη μεταξύ Σουμάχερ και Μαζέπιν, καθώς ο Ρώσος έκλεισε τον Γερμανό και δεν τον άφησε να περάσει. Έχει αρχίσει βεντέτα μέσα στην Haas. Στον 5ο κιόλας γύρο ο Σουμάχερ μπήκε και άλλαξε ελαστικά.

Στον 21 και 22 γύρο μπήκαν Χάμιλτον και Φερστάπεν αντίστοιχα για αλλαγή ελαστικών και άλλαξαν και οι δύο σε μεσαία γόμα. Ο Πέρεζ προσπαθεί να ανέβει και καταφέρνει να φτάσει στην 14η θέση.

Στον 31ο γύρο οι Φερστάπεν και Χάμιλτον έφτασαν τον Μπότας και τον πέρασαν εύκολα και αμέσως μετά ο Μπότας μπήκε στα πιτς για μέση γόμα.

Στον 38 και 41 γύρο για άλλη μια φορά μπήκαν οι Χάμιλτον και Φερστάπεν αντίστοιχα για αλλαγή ελαστικών και άλλαξαν και οι δύο, o μεν Χάμιλτον σε μεσαία γόμα και ο Φερστάπεν σε σκληρή καθώς δεν είχε άλλη μέση γόμα. Ο Χάμιλτον ροκανίζε τη διαφορά αλλά ο Φερστάπεν ήταν πολύ γρήγορος σε αυτήν την πίστα και απαντούσε σε κάθε προσπάθεια του Λιούις να μειώσει τη διαφορά που βρισκόταν συνεχώς στα 2.5-3.0 δευτερόλεπτα.

Στον 50ο εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα ο Γιούκι Τσουνόντα ενώ λίγους γύρους πιο πριν είχε εγκαταλείψει ο Μαζέπιν από τον ίδιο λόγο.

Ο αγώνας κύλησε δίχως απρόοπτα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Αλόνσο πέρασε τον Σάινθ. Ο Χάμιλτον μπήκε για μαλακά ελαστικά για να κάνει ταχύτερο γύρο και το πετυχαίνει. Τίποτα δεν σταμάτησε τον Ολλανδό σήμερα. Άρτια οδήγηση, εξαιρετική στρατηγική από την ομάδα! Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο μεγάλος νικητής του GP Ολλανδίας!

Παρά τη σαφή οδηγία από την ομάδα του να μη κυνηγήσει τον ταχύτερο γύρο, ο Μπότας πήρε προσωρινά τον ταχύτερο γύρο αγνοώντας τις οδηγίες της ομάδας, που δείχνει πως αυτή είναι η τελευταία του χρονιά με την Mercedes.