Formula 1: Πρώτος ο Οκόν στην Ουγγαρία

Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix που διεξήχθη στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας ο Εστέμπαν Οκόν έγραψε ιστορία καθώς ήταν αυτός που πήρε τη νίκη καθώς εκμεταλλεύτηκε την καραμπόλα της αρχής και άντεξε στην πίεση για να πάρει τελικά αυτό που ήθελε. Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη νίκη της καριέρας του.

Στη μάχη των δύο διεκδικητών του τίτλου, ο Λιούις Χάμιλτον με την 3η θέση κέρδισε 15 βαθμούς και ο Μαξ Φερστάπεν με την 10η θέση μόλις έναν, με αποτέλεσμα ο Βρετανός της Mercedes να ανακτήσει το βαθμολογικό προβάδισμα, με διαφορά 6 βαθμών από τον Ολλανδό.

Τον νικητή Εστεμπάν Οκόν ακολούθησε στο βάθρο ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που τον ακολουθούσε σε όλο τον αγώνα και προσπάθησε να τον περάσει με το undercut στα πιτ-στοπς, ενώ ο Χάμιλτον ανέβηκε στην 3η θέση κάνοντας ένα επιπλέον πιτ-στοπ για να περάσει στο τέλος, με φρέσκια μέση γόμα, τον Φερνάντο Αλόνσο και έπειτα τον Κάρλος Σάινθ.

Οι δύο Ισπανοί, της Ferrari και της Alpine, έκλεισαν την πρώτη πεντάδα, εμπρός από τις Alpha Tauri των Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα, και τις Williams των Νικόλας Λατίφι και Τζορτζ Ράσελ που επιτέλους κέρδισαν τους πρώτους βαθμούς μετά το 2019!