Τραγικός ΠΑΟΚ , ηττήθηκε στο Δουβλίνο 2-1

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στην «κόλαση» αλλά ο Νέλσον Ολιβέιρα του έδωσε ανάσα παρά την ήττα (2-1) στο Δουβλίνο ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League

Στο 23′, όταν κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ, «σοκάροντας» την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Βεβαίως το «καμπανάκι» για τους Θεσσαλονικείς είχε χτυπήσει δις, με την Μποέμιαν να «εκτελεί» την τρίτη φορά, αποφασισμένη να μην χαριστεί στον αντίπαλό της! Λάθος εκτίμηση της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Κέλι να κλέβει την μπάλα, εφορμώντας από τα δεξιά στην περιοχή του Δικεφάλου για να στρώσει την κατάλληλη στιγμή στον Κόουτ που την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0…

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να «καταρρέει» πνευματικά, υπό την έννοια πως εγκλωβίστηκε στα εύκολα λάθη, απώλεσε την συγκέντρωσή του και παραδόθηκε στους Ιρλανδούς που λόγω φυσικής κατάστασης, τρεξιμάτων και αρκετών παιχνιδιών στα πόδια τους, πήγαν το ματς στο δικό τους τέμπο, ελέγχοντας απόλυτα το σκορ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου!

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα από τις ποιοτικές του μονάδες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά κακή βραδιά ενώ απεναντίας είδε και πάλι τον Κόουτ να «εκτελεί» για το 2-0, επιχειρώντας από μακριά ένα δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μην υπολογίζει σωστά, να κάνει λάθος και να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 52′!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε άρον άρον τα άκρα, ενεργοποίησε άμεσα τον Μπίσεσβαρ ως δεκάρι, επιστράτευσε τον Κούρτιτς, θέλοντας να φρεσκάρει τα πρόσωπα της μεσοεπιθετικής του γραμμής και επί της ουσίας να «αφυπνίσει» την ομάδα του δεδομένου ότι τίποτα δεν έμοιαζε να βγαίνει και να λειτουργεί σωστά στο γήπεδο!

Κάτι που εν μέρει κατάφερε καθώς στο 77′ και μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Σβαμπ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1

Γκολ: 23′-52′ Κουτ/77′ Ολιβέιρα

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κουτ, Μπάκλκεϊ, Ντιβόι, Μπερτ (88′ Γουίλσον), Τίερνι, Γκ. Κέλι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Καγκάβα (63′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63′ Τζόλης),Α. Ζίβκοβιτς (69′ Μουργκ), Ολιβέιρα (82′ Σβιντέρσκι).