Την Κυριακή 10,30 π.μ. πιο μεγάλη μέρα του Ελληνικού Πόλο

Η Εθνική ομάδα πόλο προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά όπου το πρωί της Κυριακής (08/08) στις 10.30 θα αντιμετωπίσει στον τελικό την  Σερβία η οποία κέρδισε στον άλλο αγώνα την Ισπανία.

Η Σερβία μπορεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, ωστόσο όπως έδειξε και στον προημιτελικό με την Ιταλία παραμένει εξαιρετική.

Οι Σέρβοι, παίζοντας εκπληκτική άμυνα (ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο), προηγήθηκαν 2-0 στην πρώτη περίοδο, όμως στη συνέχεια η Ισπανία βρήκε λύσεις στην κόντρα και από το φουνταριστό και με σερί 4-0 ανέτρεψε την κατάσταση. Η άμυνα των Ιβήρων «στραγγάλισε» τους παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς, ο Ντάνι Λόπεθ «κατέβασε ρολά» και η διαφορά με τέρματα των Γρανάδος και Μάγιαρακ ανέβηκε στα τρία γκολ (7-4), πριν μειώσει ο Ράσοβιτς σχεδόν στην εκπνοή της τρίτης περιόδου. Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο δεν παράτησαν το ματς και ισοφάρισαν 8-8 με τον Στέφαν Μίτροβιτς, 2΄20΄΄ πριν τη λήξη.

Ο Ταχούλ σε παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ισπανία, αλλά ο Μάντιτς «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και ο Φιλίποβιτς είπε την τελευταία λέξη, με έναν άπιαστο «κεραυνό» στα 26΄΄. Στην τελευταία επίθεση οι Ιβηρες έπαιξαν επτά εναντίον έξι, αφού προωθήθηκε και ο Λόπεθ, αλλά ο Λαρούμπε χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και η Σερβία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.