Πήρε ισοπαλία στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Η Ριέκα βρήκε τον τρόπο να του κάνει ζημιά και λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από το γήπεδο της Τούμπας, «χτυπώντας» με κυνικό τρόπο τον ΠΑΟΚ που μέτρησε σωρεία χαμένων ευκαιριών αλλά πήρε κάτι, το ελάχιστο, από αυτό που δικαιούταν στο φινάλε (1-1)

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα και να θέσει από το πρώτο παιχνίδι των Play Off του Conference League τις βάσεις πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ορεξάτος απέναντι στη Ριέκα και με το «καλημέρα» πίεσε ψηλά, έβγαλε συνεργασίες, πάτησε περιοχή και έκανε αίσθηση επιθετικά…

Στο διάστημα της υπεροχής του όμως, δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε και σταδιακά άρχισε να εγκλωβίζεται σε ένα πιο άναρχο και νευρικό ποδόσφαιρο, ποντάροντας στα στημένα και στα μακρινά σουτ, «απενεργοποιώντας» τον Σφιντέρσκι. Από την άλλη, οι Κροάτες λίγα πράγματα είχαν να επιδείξουν επιθετικά, στοχεύοντας στα λάθη των γηπεδούχων και στην πίεση που μπορούσαν να ασκήσουν στην ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Στο 33’, μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ στο κέντρο, ο Λεπίνιτσα πήρε την μπάλα και με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1.

Ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να απαντήσει για τον Δικέφαλο στο 39’ με δυνατό πλασέ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, αλλά και στο 45’ με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Πρσκάλο. Έτσι, το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Λουτσέσκου μετέφερε τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και τον Ελ Καντουρί στον άξονα, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για την ισοφάριση. Μεταξύ 50’-53’ έχασε μάλιστα τρεις ευκαιρίες, δυο με τον Σφιντέρσκι και με μία με τον Ζίβκοβιτς. Στο 58’ ήρθε μια επικίνδυνη σέντρα σουτ του Βιεϊρίνια που έδιωξε δύσκολα ο Πρσκάλο, ενώ στο 61’ το δυνατό σουτ του Κούρτιτς δε βρήκε στόχο.

Ο επιθετικός μονόλογος του Δικεφάλου συνεχίστηκε με φάσεις, κερδισμένα κόρνερ και τελικές προσπάθειες. Η μπάλα όμως δεν έμπαινε μέσα. Δεν έγινε ούτε στο γυριστό του Σβαμπ στο 69’ που έσωσαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί, δεν έγινε ούτε στο σουτ από κοντά του Κούρτιτς στο 70’ που έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 71’, Κούτσιας και Μουργκ πήραν τις θέσεις των Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς, με τον Λουτσέσκου να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2. Ο Κούτσιας ήταν αυτός που στο 79’ απείλησε με σουτ που μπλόκαρε ο Πρσκάλο, ενώ στο 81’ η κοντινή κεφαλιά του Σφιντέρσκι έφυγε λίγο άουτ.

Οι ευκαιρίες δε σταμάτησαν μέχρι το φινάλε. Στο 88’ ο Σφιντέρσκι δεν τα κατάφερε από κοντά, λίγο μετά η κεφαλιά του Σβαμπ σταμάτησε στον Πσρκάλο. Τελικά, στην τελευταία φάση του αγώνα, μετά από κόρνερ του Μουργκ, ο Γκάλεσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας γράφοντας το τελικό 1-1.

Γκολ: Γκάλεσιτς 90+3 (αυτογκόλ) / Λεπίνιτσα 33’ (σουτ)
Δοκάρι:
Κίτρινες: Κούρτιτς 85’ / Τσερίν 14’, Γκάλοβιτς 68’
Κόκκινη:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο (Τέιλορ 31’), Σβαμπ, Κούρτιτς (Εσίτι 90’), Μπίσεσβαρ (Κούτσιας 71’), Ελ Καντουρί (Καγκάβα 90’), Ζίβκοβιτς (Μουργκ 70’), Σφιντέρσκι.
Ριέκα: Πρσκαλο, Βούκσεβιτς (Γκάλεσιτς 76’), Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Τόμετσακ, Λεπίνιτσα, Πάβισιτς, Τσέριν (Λίμπερ 76’), Αμπέμ, Αμπάς (Ομπρεγκόν 90’).
Διαιτητής: Μπρισάρ (Γαλλία)