Νίκη με ανατροπή και πρόκριση το Βέλγιο

Το 2Χ2 στον Β’ όμιλο  έκαναν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» χάρις στην τρομερή ποιότητα του Ντε Μπρόινε, που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά και στις εξαιρετικές ενέργειες του Ρομέρο Λουκάκου, που είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα της ομάδας του.

Η Δανία έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη στη διοργάνωση, αν και ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, σκόραρε στο 2’ με τον Πόουλσεν και στο πρώτο ημίχρονο είχε πολλές ευκαιρίες να αυξήσει το προβάδισμά της. Όμως, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.η στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όσων παρακολούθησαν τον αγώνα έγινε στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Μόλις το ρολόι του γηπέδου σημάδεψε το συγκεκριμένο λεπτό, άπαντες σταμάτησαν τη δράση και χειροκροτούσαν ασταμάτητα τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος στην πρεμιέρα είχε καταρρεύσει και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών του αγώνα.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84′ Όλσεν), Μάλε- Βας (62′ Στρίγκερ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72′ Γιένσεν)- Πόουλσεν (62′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκαρντ (72′ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά – Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ – Τ. Αζάρ (90+5′ Φερμέλεν), Ντεντόνκερ (59′ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ – Καρασκό (59′ Ε. Αζάρ), Λουκακού , Μέρτενς (46′ Ντε Μπράινε).