Η αφιέρωση του Ράντοβιτς το 1981 στου Βουρβούρα!

Στον Τρικαλινό μηχανικό Γιώργο Γιαννούση

Απρίλιος του 1981 και ο Λάζαρος Ράντοβιτς δεκαπέντε και πλέον χρόνια μετά την παρουσία του στον ΑΟΤ επιστρέφει στα Τρίκαλα για να δει τους παλιούς του φίλους και όλοι μένουν έκπληκτοι απο το γεγονός ότι μιλά και γράφει ελληνικά παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έμεινε λίγους μόνο μήνες.

Μαζί με τον Βασίλη Μπρουζούκη και την παρέα τους πήγαν στο φημισμένο τσιπουράδικο του Βουρβούρα όπου και βρισκόταν με άλλη παρέα ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Γιαννούσης. Αναγνώρισε φυσικά τον Ράντοβιτς τον οποίο και εντυπωσίασε με τις γνώσεις του για το Γιουγκοσλαβικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο Λάζαρος τότε χάρισε στον Γιαννούση ένα ελληνογιουγκοσλαβικό λεξικό που είχε μαζί του και του έκανε και αφιέρωση την πρώτη σελίδα στα ελληνικά!. Μάλιστα, ο Ράντοβιτς δεν θέλησε να γράψει την πραγματική ημερομηνία της συνάντησης που ήταν 21 Απριλίου 1981 λόγω του πραξικοπήματος λίγα χρόνια νωρίτερα και έγραψε 23 Απριλίου!

Η ιστορία δεν τελειώνει όμως εδώ. Αρχές δεκαετίας του 90 ο Ράντοβιτς ήρθε και πάλι στα Τρίκαλα και ο Γιώργος Γιαννούσης έμαθε πως θα παραχωρούσε μία συνέντευξη στην Ραδιοφωνική Λέσχη που είχε τις εγκαταστάσεις της στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Ασκληπιού και πήγε να τον συναντήσει. Πήρε μαζί του και το λεξικό για να του θυμίσει την προηγούμενη συνάντηση τους. Τότε ο Ράντοβιτς του είπε: “Ξέρω ότι το δώρο δεν δωρίζεται αλλά δεν βρήκα πουθενά ξανά αυτό το λεξικό. Θα σε πείραζε να μου το επιστρέψεις;”. Ο Γιαννούσης του το επέστρεψε με χαρά φωτοτυπώντας την σελίδα με την αφιέρωση την οποία και σας παρουσιάζουμε σήμερα.