Μόνο νίκη με Απ. Λάρισας δίνει παραμονή 100% – Όλα τα σενάρια

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες

Τα Τρίκαλα έκαναν το … θαύμα τους και έφτασαν να παίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία την τελευταία κυριολεκτικά αγωνιστική.

Οι «κυανέρυθροι» μόνο αν κερδίσουν τον αδιάφορο Απόλλωνα στην έδρα τους την Τρίτη μένουν 100% στην κατηγορία αδιαφορώντας για το τι θα κάνει η Δόξα Δράμας και ο Καραϊσκάκης. Σε κάθε άλλη περίπτωση η παραμονή δεν εξαρτάται απο αυτά.

Ας δούμε όλα τα σενάρια:

Νίκη Τρικάλων επί Απόλλων Λάρισας (29 β.): Τα Τρίκαλα σώζονται ακόμη και τόσο η Δόξα Δράμας όσο και ο Καραϊσκάκης κερδίσουν. Θα έχουν φτάσει τους 29 βαθμούς που δεν μπορούν οι άλλοι δύο να τους πιάσουν.

Ισοπαλία Τρικάλων με τον Απόλλων Λάρισας (27 β.): Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Αν κερδίσουν τόσο η Δόξα όσο και ο Καραϊσκάκης μας προσπερνά η Δόξα (28 β.) και ισοβαθμούμε με τον Καραϊσκάκη στους 27. Ο Καραϊσκάκης υπερτερεί στην ισοβαθμία (έχει έξι βαθμούς στα μεταξύ μας παιχνίδια και εμείς τριες) οπότε μας ρίχνει. Μένουμε στην κατηγορία αν μία ομάδα εκ των Δόξα και Καραϊσκάκη δεν κερδίσει.

Ήττα Τρικάλων με τον Απόλλων Λάρισας (26 β): Αν κερδίσουν τόσο η Δόξα όσο και ο Καραϊσκάκης πέσαμε. Αν κερδίσει ο Καραϊσκάκης και έρθει ισόπαλη η Δόξα στην Πάτρα μένει η ομάδα της Άρτας και εμείς γιατί είμαστε καλύτεροι στην ισοβαθμία με την Δόξα. Έχουμε πάρει τους ίδιους βαθμούς στα μεταξύ μας παιχνίδια (από τέσσερεις) αλλά έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ στα μεταξύ μας παιχνίδια (τέσσερα εναντίον δύο). Αν κερδίσει η Δόξα Δράμας και έρθει ισόπαλος ο Καραϊσκάκης μένουν τα Τρίκαλα.

 

H Βαθμολογία στα Play Out

 

  ΟΜΑΔΕΣ Β ΜΑΤΣ Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ
1 Παναχαϊκή 37 4 2-2-0 9-7
2 Απόλλων Λάρ. 29 4 1-2-1 5-5
3 Τρίκαλα 26 4 0-2-2 2-4
4 Δόξα Δράμας 25 4 1-1-2 5-9
5 Καραϊσκάκης 24 4 2-2-0 10-7
6 Ιεράπετρα 17 4 1-1-2 5-4

(*) Οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες

Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων