Απίστευτο! Ίδιο περιστατικό με τερματοφύλακα και το 2007 σε αγώνα Δόξα-ΑΟΤ

Όπως αποκαλύπτει το Sportdrama

Είναι κάποιες φορές που οι συμπτώσεις και τα παράδοξα της τύχης φέρνουν μια περίεργη σαστιμάρα και μια έντονη απορία για το τι μπορεί να συμβεί στα …καλά καθούμενα !!
Το περιστατικό του προχθεσινού τραυματισμού του Μιχάλη Ηλιάδη και των όσων διαδραματίστηκαν στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων έφερε στο προσκήνιο της μνήμης πολλών ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβει σε αγώνα της Δόξας μέσα στη Δράμα πριν από  14 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν στις 7 Μαρτίου του 2007, όταν έγινε ένα περιστατικό με πολλές και απίστευτες ομοιότητες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι των “μαυραετών” είχαμε και πάλι τραυματισμό του τερματοφύλακα της δραμινής ομάδας, γύρισμα της γλώσσας και μια έντονη κατάσταση πανικού που δημιουργήθηκε από την εικόνα του τραυματισμένου ποδοσφαιριστή που βρίσκονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως η πιο τρελή σύμπτωση είχε να κάνει με τον αντίπαλο της Δόξας που και τότε ήταν τα Τρίκαλα !!!

Ανατρέξαμε στο αρχείο του γνωστού δραμινού λάτρη των στατικών και της καταγραφής των αγώνων της Δόξας, Θόδωρου Μπουδακίδη, από όπου αντλήσαμε όλο το υλικό από εκείνο το περιστατικό, ενώ να σημειώσουμε ότι στο μεσοδιάστημα από τότε μέχρι τώρα δεν καταγράφηκε κάτι ανάλογο και για τις δύο ομάδες!

Στη ροή του παιχνιδιού εκείνου του παιχνιδιού, ο τότε τερματοφύλακας της Δόξας Κώστας Δαύκος σε μια προσπάθεια του συγκρούστηκε με τον παίκτη των Τρικάλων, Δημήτρη Αμαραντίδη και χτύπησε στο κεφάλι ενώ του γύρισε η γλώσσα. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντινίδης διέκοψε αμέσως το παιχνίδι και κάλεσε την ιατρική φροντίδα. Οι στιγμές που ακολούθησαν για μερικά λεπτά ήταν πραγματικά αγωνιώδεις.

Υπάρχουν

μαρτυρίες για κραυγές που καλούσαν να έρθει άμεσα το ασθενοφόρο καθώς ο υψηλόσωμος πορτιέρο ήταν αιμόφυρτος στο χορτάρι. Ο τότε γενικός αρχηγός της ομάδας Κώστας Τσιτσόπουλος να κλαίει αγωνιώντας να μην έχει κάτι το σοβαρό ο αγαπητός του παίκτης ενώ στη φωτογραφία μας διακρίνεται ο πατέρας του Κώστα και προκάτοχος της θέσης κάτω από τα δραμινά δοκάρια, Γιώργος Δαύκος, που παρακολουθούσε το παιχνίδι από την κερκίδα και έτρεξε δίπλα στο παιδί του να δει τι έχει πάθει.

Τελικά μετά από μερικά λεπτά τρελής αγωνίας όλων μέσα στο γήπεδο, ο Κώστας συνήλθε και αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οδηγήθηκε με το φορείο στο ασθενοφόρο και από εκεί στο νοσοκομείο της Δράμας όπου διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση χτυπήματος στο κεφάλι.

Το ευτύχημα στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ότι ο Μιχάλης Ηλιάδης δεν είχε κάποια αιμορραγία και έτσι επέβαλε αυτός τη θέληση του να συνεχίσει να παίζει, απέναντι στις συμβουλές της ιατρικής φροντίδας του αγώνα, που του συνέστησαν να βγει και να μην συνεχίσει.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι σε εκείνο το παιχνίδι η Δόξα είχε κερδίσει με 1-0 …

ΔΗΜΗΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ