Βακουφτσής και Κυργιάκος στο Μεγαλοχώρι πριν από 20 και πλέον χρόνια

Όταν ξεκινούσαν τις καριέρες τους

Οι συνομήλικοι Γιώργος Βακουφτσής (γεννημένος το 1980) και Σωτήρης Κυργιάκος (1979) ξεκίνησαν απο την ίδια αφετηρία. Γεννημένοι και οι δύο στο Μεγαλοχώρι έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στην Θύελλα Μεγαλοχώρίου όπου ήταν συμπαίκτες ενώ σε μικρή ηλικία πήγαν και οι δύο στα Τμήματα Υποδομής του Παναθηναϊκού.
Στην φωτό που παρουσιάζουμε σήμερα οι δυό τους στο γήπεδο του Μεγαλοχωρίου πριν απο 20 και πλέον χρόνια όταν είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν τα πρώτα τους σταθερά βήματα σε κορυφαίο επίπεδο.
‘Ένα άλλο χαρακτηριστικό και των δύο είναι ότι ουδέποτε αγωνίστηκαν στον ΑΟ Τρίκαλα αφού το …σκάουτινγκ της εποχής ήταν ανύπαρκτο και οι δύο παίκτες, όπως και πολλοί άλλοι πήγαν κατευθείαν σε ομάδα του κέντρου.
Ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε 61 φορές με την Εθνική Ανδρών και έπαιξε κατά σειρά σε Άγιο Νικόλαο, Παναθηναϊκό, Ρέιντζερς, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ΑΕΚ, Λίβερπουλ, Βόλφσμπουργκ και Σάντερλαντ.
Ο Γιώργος Βακουφτσής ήταν αρχηγός της Εθνικής Νέων και έπαιξε σε Φιορεντίνα, Ραβένα. Ηρακλή, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Εργοτέλη, Ξάνθη, Αναγέννηση Καρδίτσας και Νίκη Βόλου.