Νέο εργοστάσιο και νέες θέσεις εργασίας από την “Όμηρος”

Επένδυση 20 εκ. ευρώ από την Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία

Η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ, κορυφαία εταιρεία εξαγωγών φέτας Π.Ο.Π. και μια εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εξαγωγέων τυροκομικών προϊόντων, αναμφισβήτητα έχει εκπληρώσει το όραμα των ιδρυτών της, αδελφών Γεωργίου και Σωκράτη Γιαννίτση. Να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τις αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις των προϊόντων της έχοντας παρουσία σε πάνω από 20 χώρες. Έτσι προέκυψε το σλόγκαν της εταιρείας, “Εpic Tastes From Greece”.

ΠΩΣ Η ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Με αφετηρία το 1984 και οδηγό την υψηλή ποιότητα, η ΟΜΗΡΟΣ εξελίσσεται συνεχώς, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Το 2020, η εταιρεία βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο της “Κορυφαίας Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγών – Top Greek Export Company” στα Greek Export Awards καθώς και με το 1o βραβείο “Top Industrial Export Company”. Με συνεργασίες με τις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket και βιομηχανίες τροφίμων, έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιομηχανίες γάλακτος στην Ευρώπη. Το όραμα της επόμενης γενιάς που έχει αναλάβει τα ηνία της εταιρείας, δε σταματάει εδώ.

Με νέες επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιό της, νέες γραμμές παραγωγής και μονάδες και με την ανέγερση του 2ου της υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ελλάδα , η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στο διπλασιασμό των εξαγωγών, εντός της επόμενης τριετίας, καθώς και την ανάπτυξη και το λανσάρισμα νέων τυροκομικών προϊόντων, ενώ στόχος είναι ο κύκλος εργασιών να κυμανθεί στα επίπεδα των 100 εκ. ευρώ με το πέρας της πενταετίας.

Με σεβασμό στην παράδοση και τις ρίζες της, η εταιρεία επενδύει συνεχώς ώστε να εξασφαλίσει τη συλλογή αυθεντικού ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος, σε συνεργασία με πάνω από 1200 Έλληνες αιγοπροβατοτρόφους. Στο ευρύ δίκτυο των σταθμών γάλακτος που διαθέτει ανά την Ελλάδα (Θεσσαλία, Ήπειρο, Θράκη, Ανατολική, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Αττική) η εταιρεία αποφάσισε το 2020 να επενδύσει και στη δημιουργία σταθμών γάλακτος στο Αγρίνιο και την Τρίπολη, ώστε να καλύψει τις ανάγκες συλλογής του νομού Αιτωλοακαρνανίας και της δυτικής Ελλάδας γενικότερα, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους εισκομιστές ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα καθώς η εισκόμιση είναι 40.000 τόνους ετησίως.

“Επενδύουμε στον τόπο μας και στην Ελλάδα, όχι σε άλλες χώρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία μας επιμένει και συνεχίζει να επενδύει στον τόπο μας. Στα ελληνικά χέρια και τα ελληνικά μυαλά. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ελληνική οικονομία προσφέροντας θέσεις εργασίας και χτίζοντας νέες συνεργασίες ανά την Ελλάδα” δήλωσε η διοίκηση της εταιρίας

NEO ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ & ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με οδηγό την καινοτομία και κινητήρια δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της, με το νέο εργοστάσιο 8,500 τ.μ. το 2ο πλέον στην Ελλάδα, στόχος της ΟΜΗΡΟΣ είναι η κυκλοφορία νέων, καινοτόμων προϊόντων, καθώς και η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των πελατών και των συνεργατών της. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας θα υποστηρίζουν την έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η διοίκηση της βιομηχανίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις που σηματοδοτούν την αύξηση του μόνιμου προσωπικού της εταιρείας κατά 35%. Συνολικά η εταιρεία θα απασχολεί 250 άτομα προσωπικό.

”Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε στη θέση να μεγαλώσουμε την οικογένεια της ΟΜΗΡΟΣ. Θέλουμε να προσφέρουμε μακροχρόνια απασχόληση και ευκαιρίες εξέλιξης στους νυν και μελλοντικούς εργαζομένους μας. Όλοι στην εταιρεία είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την επένδυση που έγινε στο νέο εργοστάσιο, και αισιόδοξοι με τις προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας μας.”, δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας.