Μαθητές του Αρσάκειου καταγγέλουν συγκάλυψη για Λιγνάδη

Μπελάδες για Μπαμπινιώτη που εξέδωσε ανακοίνωση

 

Οι 285 απόφοιτοι αφήνουν να εννοηθεί πως την περίοδο κατά την οποία είχε προσληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης για να διδάξει θέατρο στους μαθητές και παρά τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν και τις καταγγελίες που κατετίθεντο σε ιδιωτικές συνομιλίες αλλά και σε κουβέντες που έγιναν μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικού προσωπικού, μαθητών αλλά και ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων, η διεύθυνση του σχολείου δεν φρόντισε να εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία.

Χωρίς δηλαδή περιστροφές αλλά με μεγάλη προσοχή, οι απόφοιτοι θέτουν ζήτημα συγκάλυψης και καλούν όλους όσοι γνωρίζουν και που μαθήτευσαν στο σχολείο κατά την περίοδο εκείνη να προσέλθουν με ασφάλεια και με την τήρηση όλων των κανόνων διακριτικότητας να καταθέσουν τα όσα ξέρουν.

Συμπληρωματικά στην υπόθεση παρενέβη και η πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάνσυ Καλαφάτη, η οποία επισημαίνει: «Ήμουν πρόεδρος της τότε ομοσπονδίας και συμφώνησα στην απομάκρυνση από τις θεατρικές “διδαχές” του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη “που δεν θέλει να γίνει βορά” τώρα! Χαίρομαι, κορίτσια, που δεν τραβάτε κουρτίνες και δεν εθελοτυφλείτε».

Ο  πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ς Γιώργος Μπαμπινιώτης αντέδρασε στην ανοιχτή επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσάκειου Ψυχικού, διά της οποίας τίθεται δημόσια το ζήτημα της ανεπαρκούς διερεύνησης καταγγελιών κατά την περίοδο που στο σχολείο θήτευσε ο ήδη προφυλακισμένος Δημήτρης Λιγνάδης.Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει πως πρόκειται να προτείνει να κατατεθεί άμεσα αίτημα στην Εισαγγελία προκειμένου να κληθούν και οι 285 απόφοιτοι που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή. Ο κ. Μπαμπινιώτης στην ανακοίνωσή του και παρά τη διακριτικότητα που τον διακρίνει δεν κρύβει την ενόχλησή του και αναφέρει: «Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν τη μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών».