Έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Ζαραμπούκας

Πατέρας του φίλου και συναδέλφου Χρήστου Ζαραμπούκα

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Ζαραμπούκας, πατέρας του αθλητικογράφου και αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστου Ζαραμπούκα.

Ο Κωνσταντίνος Ζαραμπούκας με καταγωγή από την Κρανιά, ήταν οδοντοτεχνίτης.  Δεν γνώρισε πατέρα, καθώς όταν ήταν  δυο χρόνων πέθανε και τον μεγάλωσε η μητέρα του Φανή, με μεγάλο κόπο λόγω και της κατοχής.  Δούλευε από 10 χρόνων κάνοντας θελήματα.  Αργότερα έμαθε την δουλειά του οδοντοτεχνίτη με την οποία βγήκε στην σύνταξη προσφέροντας και υπηρεσίες “νοσοκόμου” στους συγχωριανούς του στην Κρανιά, κάνοντας ενέσεις και βοηθώντας αρρώστους, όπου απέκτησε και το χαϊδευτικό ο “Γιατρός”.

Το 1950 επιλέχθηκε να πολεμήσει στον πόλεμο της Κορέας, στο εκστρατευτικό τάγμα πεζικού αυξημένης δύναμης της χώρας μας. Πολέμησε στον 38ο Παράλληλο όπου και τιμήθηκε από τον Μακ Αρθουρ, που ήταν ο Στρατηγός της δύναμης των Αμερικανών αλλά και επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων .

Σήμερα το παράσημο του και η εύφημος μνεία βρίσκονται στο μουσείο της ΣΜΥ, καθώς και φωτογραφίες του από τον στρατό και το στρατιωτικό καράβι όταν επέστρεφε.

Διατέλεσε και για μια δεκαετία επίτροπος στην κοινότητα Κρανιά.

Αφήνει πίσω του την σύζυγο του Ναυσικά, τους γιούς του Χρήστο και Σωτήρη, τις νύφες του Αλεξάνδρα Τάμπου, Ελένη Θώμου και τα εγγόνια του Κωνσταντίνο, Νίκο και Άννα.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 12/02 στις 11 το πρωί από τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου.

Συλλυπητήρια από την συντακτική ομάδα του Sportrikala στην οικογένεια του εκλιπόντος.