O ΠΑΣ τιμώρησε την ΑΕΚ 0-2

O ΠΑΣ Γιαννενα πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-0 για τη 19η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν εξαιρετική από το ξεκίνημα τους ματς κι αιφνιδίασε την Ενωση που πλήρωσε το κάκιστο α’ ημίχρονο, τα νεκρά διαστήματα που είχε στο παιχνίδι της και την… κακοτυχία στα δύο δοκάρια με τον Μάνταλο και τον Ολιβέιρα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη ήττα της μετά από ένα αήττητο σερί έξι αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε τις απειλητικές διαθέσεις του από το ξεκίνημα του ματς οπότε στο 9′ έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Μπρένερ στο οποίο αντέδρασε εξαιρετικά ο Αθανασιάδης. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα αλλά ο ΠΑΣ έριξε άλλη μια προειδοποιητική βολή στο 20′ με τον Κριζμάν που σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ κι ως εκ τούτου το τέρμα ακυρώθηκε. Εν τέλει η πίεση της γιαννιώτικης ομάδας καρποφόρησε στο 33′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρίζμαν (το κέρδισε ο Παντελάκης από τον Ινσούα). Το προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η ΑΕΚ έδειξε διάθεση για να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει την κατάσταση. Και στο 50′ έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει αρχικά με εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και στη συνέχεια με σουτ του Μάνταλου που κατέληξε στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Η πίεση της Ενωσης συνεχίστηκε αλλά δεν είχε αποτέλεσμα καθώς το τρομερό σουτ του Ολιβέιρα στο 64′ πέτυχε τη συμβολή των δοκαριών του ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αφού η Ενωση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε, όσο περνούσε ο χρόνος η πίεση της γκέλας δημιούργησε επιπρόσθετο άγχος στους παίκτες της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να απειλήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 75′ με τον Λέο Μπατίστ, ο οποίος σκόραρε στο 87′ υπογράφοντας τον θρίαμβο του Αγιαξ της Ηπείρου στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμάνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης (26′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ, Μπατίστ, Κρίζμαν.