Πρωτιά Γιδόπουλου στην στη Verbandsliga της Γερμανίας

Στο πρωτάθλημα Verbandsliga της Γερμανίας  αγωνίζεται ο πρώην γκολκίπερ του  ΑΟΤ Νίκος Γιδόπουλος και υπερασπιζόμενος την εστία της Ντεσάου έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του . Μάλιστα σε σχετικό δημοσιέυμα γερμανικού πόρταλ αναφέρεται η εμφατική παρουσία του Τρικαλινού που χαρακτηρίζεται ως κορυφαίος τερματοφύλακας στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί,  βοηθώντας την ομάδα να πιάσει κορυφή στη βαθμολογία. Το σχετικό δημοσίευμα  μετέφρασσε- παρουσίασε ο “διάλογος” και αναφέρει σχετικά : “Η ομάδα ης SV Dessau  μέχρι το σημείο της διακοπής ήταν και παρέμεινε στην  πρώτη θέση της βαθμολογίας,  αήττητη στα  εντός έδρας παιχνίδια που έχουν παιχτεί μέχρι τώρα. Ο  Νίκος Γιδόπουλος είχε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το σημαντικό επίτευγμα  και πέρα από τις επεμβάσεις, οργανώνει (κατευθύνει) τους συμπαίκτες  του, μερικές φορές στα αγγλικά, μερικές φορές με «σπασμένα» γερμανικά ή ακόμη και στα ελληνικά, αν είναι ο πιο σύντομος τρόπος επικοινωνίας (ειδικά με τους συμπατριώτες του Γκαμπλιώνη και Παπαιωάννου).

Ωστόσο, ο  μετριόφρων τερματοφύλακας δεν θέλει η προσωπική του επιτυχία να εκτιμηθεί υψηλότερα από την απόδοση ολόκληρης της ομάδας και λέει χαρακτηριστικά: «Φυσικά και είμαι περήφανος όταν βλέπω αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Αλλά πρώτα απ’ όλα, ήμουν σε θέση να το επιτύχω, μόνο επειδή οι συμπαίκτες μου είχαν κάνει ήδη πολλή δουλειά για μένα μπροστά από την περιοχή. Εκτός αυτού, υπάρχουν επίσης ο Daniel (Zschiesche) και ο Nou (Ouattara). Πιέζουμε ο ένας τον άλλο και ως εκ τούτου φτάνουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο στον τομέα της προπόνησης. Είναι ακόμα πιο πικρό τώρα, το ότι βγήκαμε από τη σειρά μας λόγω του καινούργιου Lockdown».

Ο Γιδόπουλος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας και δεν ξέχασε τους συναδέλφους του που όπως υποστηρίζει ο ίδιος «βιώνουν μια πρωτόγνωρη περιπέτεια μένοντας ανενεργοί για εννέα μήνες. Είναι απίστευτο κι άδικο αυτό που συνέβη στα δύο πρωταθλήματα της χώρας μας. Θα  μπορούσε κι έπρεπε να βρεθεί έγκαιρα μια σωστή λύση για να ξεκινήσουν οι δύο κατηγορίες. Συμμερίζομαι και αγωνιώ για τους φίλους -συναδέλφους ποδοσφαιριστές και θέλω να εκφράσω κι εγώ την αλληλεγγύη μου, ελπίζοντας σύντομα να δοθεί λύση γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε πως πρόκειται για επαγγελματίες που προσπαθούν μέσα από τον κόπο τους να στηρίξουν τις οικογένειες τους. Ελπίζω σύντομα να δοθεί λύση από την πολιτεία και να στηριχθεί ο ελληνικός αθλητισμός», ανέφερε ο Γιδόπουλος στέλνοντας και τις ευχές του για καλές  γιορτές σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους συμπατριώτες του.

Η ομάδα της Ντεσάου με Γιδόπουλο Καμπλιώνη στο ρόστερ

Στο γήπεδο της ομάδας με σκούπα για τις μπάλεςFoto: Björn Reinhardt