F-1 Ο Χάμιλτον παγκόσμιος πρωταθλητής για 7η φορά

Tερμάτισε πρώτος στο GP Τουρκίας

O Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε πρώτος στο GP Τουρκίας, κατέκτησε και μαθηματικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα και έφτασε τους επτά τίτλους ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν τον ρόλο τους. Στην εκκίνηση ο Φερστάπεν και ο Άλμπον κόλλησαν με τους υπολοίπους και κυρίως τον Φέτελ να το εκμεταλλεύονται. Ο Οκόν είχε επαφή με τον Μπότας στην πρώτη στροφή καταστρέφοντας τον αγώνα και των δύο.

Ο Στρολ έφυγε και οδηγούσε τον αγώνα, με τον Πέρεζ να τον ακολουθεί. Φερστάπεν και Άλμπον πέρασαν τον Χάμιλτον και έφτασαν πίσω από τον Φέτελ που είχε ανέβει τέταρτος. Ο Γερμανός στον καλύτερό του αγώνα για φέτος απέδειξε τη δεδομένη ικανότητα του και κράτησε πίσω του τον Ολλανδό.

Κάπου εκεί στον έβδομο γύρο άρχισε η μάχη της στρατηγικής στην οποία παραδόξως η Ferrari πήρε άριστα. Ο Λεκλέρκ μπήκε πρώτος για να βάλει την ενδιάμεση γόμα και δικαιώθηκε αφού άρχισε να κερδίζει θέσεις. Η πίστα στέγνωνε και γρήγορα τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Στον ένατο γύρο μπήκε ο Φέτελ και τον ακολούθησε ο Χάμιλτον ένα γύρο αργότερα. Αυτό που έκανε τη διαφορά όμως στην πορεία του αγώνα ήταν το γεγονός ότι ο Βρετανός δεν ξαναμπήκε στα πιτ. Με την πίστα να στεγνώνει ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε την ενδιάμεση γόμα για 48 γύρους και δικαιώθηκε φτάνοντας στην νίκη.

Δεύτερος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεζ, ενώ τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά από δώρο του Σαρλς Λεκλέρκ. Στον τελευταίο γύρο ο Μονεγάσκος προσπάθησε να περάσει τον Μεξικανό και ο Γερμανός το εκμεταλλεύτηκε για να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά τον αγώνα του Μεξικό το 2019.