Formula1: Ιστορική νίκη ο Χάμιλτον

Στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ο Λιούις Χάμιλτον προσπέρασε εντυπωσιακά τον Βαλτερί Μπότας, ο οποίος είχε πρόβλημα και στη συνέχεια εγκατέλειψε και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον 7ο τίτλο της καριέρας του.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν και στη 3η ο εξαιρετικός Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο οδηγός της Red Bull έκανε μία εξαιρετική κούρσα και πήρε το καλύτερο δυνατό. Ακόμα πιο εντυπωσιακός όμως ήταν ο πιλότος της Renault που έφερε την ομάδα του στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Πέρεζ, Σάινθ, Γκασλί, Λεκλέρκ, Χούλκενμπεργκ, Γκροζιάν και Τζιοβινάτσι συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε τόσο ο Φέτελ (11ος), όσο και ο Ράικονεν (12ος), με τον Φινλανδό να γίνεται ο πιλότος με τις περισσότερες εκκινήσεις στα χρονικά του σπορ (323).

Πάντως δεν έλειψε ένα ακόμα σοκαριστικό ατύχημα Ευτυχώς, όμως, κανείς δεν κινδύνεψε σοβαρά, αν και ο Τζορτζ Ράσελ πρέπει να τα… χρειάστηκε για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς βρέθηκε να… πετάει!

Συγκεκριμένα, ο Κίμι Ράικονεν σε μια «μονομαχία» με τον πιλότο της Williams, τον χτύπησε στο πλάι του μονοθεσίου και τον… απογείωσε. Φυσικά, ο αγώνας για τον Άγγλο ολοκληρώθηκε, αλλά το ευτύχημα είναι πως δεν τραυματίστηκε κανείς.