Αυγενάκης: “Όχι αναδιάρθρωση ερήμην των ομάδων”

Διευκρινήσεις του Υπουργού για το σίριαλ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι ερήμην της διοργανώτριας αρχής δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση.

Τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων περιμένει ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους ο χάρτης σε Super League 2 και Football League. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «ieidiseis.gr» ανέφερε ότι η ελληνική αγορά χωρά πολύ λιγότερες ΠΑΕ από τις 48 που υπάρχουν. Το σχετικό απόσπασμα:

«Έγινε και συνεχίζει να γίνεται μεγάλος θόρυβος για την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν προχώρησε η αύξηση των ομάδων στην SuperLeague 1, αλλά η ΕΠΟ σας πρότεινε την κατάργηση της 3ης επαγγελματικής κατηγορίας, που είχε συστήσει πέρσι ο προκάτοχός σας, ο κ. Βασιλειάδης. Τι θα κάνετε;

«Πανθομολογούμενα, το σχέδιο πέρυσι του κ. Βασιλειάδη να συντηρηθεί από το κράτος, από την ΕΡΤ, όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να συσταθεί και 3η επαγγελματική κατηγορία, ήταν καταστροφικό. Απέτυχε παταγωδώς! Η ποδοσφαιρική οικονομία μας και η ελληνική αγορά χωράει πολύ λιγότερες ΠΑΕ απ’ όσες καταναλώνει και αυτή τη στιγμή φτάνουν στις 48.Επιβάλλεται το όποιο πλάνο, ο όποιος σχεδιασμός να έχει ως βασικό άξονα την βιωσιμότητά τους. Τα κριτήρια εκείνα ώστε να ευνοείται η ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων των κατηγοριών, η ανάπτυξή τους, χωρίς οι ΠΑΕ να είναι «κρατικοδίαιτες», προβληματικές και να εξυπηρετούν μη αγωνιστικά συμφέροντα. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα λαμβάνουν χρήματα για τα τηλεοπτικά τους από την ΕΡΤ.

Ζήτησα, συνεπώς, από την ΕΠΟ διευκρινήσεις γύρω από αυτά τα ζητήματα και το πώς έφτασαν στην απόφαση να μας ζητήσουν να νομοθετήσουμε την κατάργηση της 3ης επαγγελματικής κατηγορίας. Το σχέδιό τους, εν ολίγοις, για την μεταφορά 34 ΠΑΕ στη Super League 2. Ζήτησα να έχουμε την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, των ίδιων των ομάδων. Ερήμην τους δεν επιτρέπεται να γίνει οτιδήποτε. Αναμένω τις απαντήσεις και τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να διαβουλευτούμε και να προχωρήσουμε».