Απολαυστικός Σορώτος για την Β’ Εθνική μπάσκετ

Ζητείται, λέει, μαθηματικός με νόμπελ!

Ο κορωνοϊός έφερε πολλές αλλαγές και τα πρωταθλήματα μπάσκετ της χώρας σαφώς και θα επηρρεαστούν.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ εισηγήθηκε το πλάνο για την επόμενη χρονιά που φέρνει σημαντικές αλλαγές στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Ο προπονητής του Αιγάλεω, Κώστας Σορώτος, έθεσε τους προβληματισμούς του και ζήτησε έναν… μαθηματικό με Νόμπελ στα μαθηματικά για να τους λύσει.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Ζητείται μαθηματικός με Νόμπελ στα μαθηματικά που θα βρεί τον τρόπο να λύσει το εξής πρόβλημα: Η Β΄Εθνική θα γίνει σε 3 ομίλους των 14 ομάδων όπως αποφάνθηκε η επιτροπή πρωταθλήματος. Σύνολο δηλαδή 42 ομάδες.
Έχουμε λοιπόν 28 ομάδες που θα υπάρχουν από τις περσινές ομάδες της Β΄Εθνικής. Θα θέλουμε άλλες 14 από τους 4 ομίλους της Γ΄εθνικής. Δηλαδή 3,5 ομάδες από κάθε όμιλο της Γ΄εθνικής…………
Πες τε ότι βρίσκουμε αυτές τις 14 ομάδες. Υπάρχει ένα δεύτερο πρόβλημα. Από ότι ακούγεται θα υπάρχουν ο Νότιος όμιλος, ο όμιλος της κεντρικής Ελλάδας και ο Βόρειος όμιλος. Τώρα πως οι τουλάχιστον 17 Αθηναικές ομάδες και ο ΟΦΗ θα κάνουν έναν όμιλο είναι το ένα θέμα .
Στο Βόρειο όμιλο θα υπάρχουν τουλάχιστον 15 ομάδες από Θεσσαλονίκη και πιο Βόρεια. Το πρόβλημα και εκεί υπάρχει αλλά είναι μικρότερο. Για τον όμιλο κεντρικής Ελλάδας απομένουν , βάσει γεωγραφίας, το πολύ 10 ομάδες και αυτές λίγο αυθαίρετα αφού σε αυτές υπολογίζω και το Ληξούρι που προφανώς δεν είναι Κεντρική Ελλάδα.
Τι απομένει; Βάσει λογικής 4 ομάδες της Αθήνας να πάνε στον κεντρικό όμιλο, δηλαδή περισσότερα έξοδα.
Θα μιλούσα και για την Α2 και τις 18 ομάδες και κατά πόσο είναι στη λογική να μειωθούν τα έξοδα μιας ομάδας όταν της προσθέτεις άλλα 2 ταξίδια ενώ μην ξεχνάμε ότι υπάρχει αίτημα του ΕΣΑΚΕ οι ομάδες να παραμείνουν 14 οπότε είναι πιθανόν το ενδεχόμενο να υπάρχουν 20 ομάδες για την Α2. Εκεί πια η οικονομική βοήθεια θα ξεπερνάει το σχέδιο Μάρσαλ αλλά τα ίδια τα σωματεία της Α2 ζητήσανε έναν όμιλο οπότε προφανώς αντέχουν……

Πηγή: basketblog.gr