Οι Ικαροι πρωταγωνιστούν σε πρόταση για  αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών!!!

Προτείνουν να μην πέσει καμία ομάδα από εθνικά πρωταθλήματα και να ανεβούν 5-6

Ένα σχέδιο  πρόταση  που θα αφήσει όλες τις ομάδες  και όλες τις κατηγορίες ικανοποιημένες προτείνουν στην ΕΟΚ  παράγοντες σωματεία Α2, Β και Γ Εθνικής!!!

Σύμφωνα δε  με πληροφορίες του sportrikala πρωταγωνιστές σ’ αυτό φέρονται και οι Ικαροι, καταβάλλοντας προφανώς  προσπάθεια να μην  χάσουν (από οριστικό λουκέτο  πρωταθλημάτων) το ενδεχόμενο ανόδου στη μεγαλύτερη κατηγορία. Ευρισκόμενοι μπροστά σε ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της αθλητικής δράσης,  παράγοντες περίπου 80 σωματείων Α2, Β  και Γ’ Εθνικής ,  εκπόνησαν πρόταση που την κατέθεσαν μάλιστα σε στελεχη της ΕΟΚ,  προκειμένου να τεθεί  ως θέμα συζήτησης στο επόμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας ,  μόνο όμως για για την περίπτωση κατά την οποία θα μπει οριστικό λουκέτο στη δράση των εθνικών κατηγοριών.

Το σχέδιο κάνει λόγο για αναδιάρθρωση όλων (μα όλων !) των εθνικών κατηγοριών,  από τις οποίες δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, αλλά αντιθέτως θα υπάρξουν διευκολύνσεις και επιπρόσθετες ανόδους που θα κάνουν χαρούμενους παραγοντες σωματεία , καθθώς και την ΕΟΚ, που το Φθινόπωρο πάει σε προγραμματισμένες αρχαιρεσίες!

Ποια είναι η πρόταση ; Με πολύ απλά λόγια περιγράφεται ως εξής : «δεν πέφτει κανένας από την Μπασκετ Λίγκ δεν πέφτει κανένας από Α2 , Β’  Γ’  Εθνική και δημιουργούνται δύο όμιλοι στην Α2 , με άμεση συνέπεια και την άνοδο επιπλέον ομάδων από τις δυο μικρότερες κατηγορίες»!!!

Ακούγεται υπέρμετρα αισιόδοξο και φιλόδοξο  για να γίνει  αληθινό , πλην όμως  το σχέδιο αυτό βάζει στο “κάδρο’ ακόμα και τον Ολυμπιακό, προτείνοντας να κερδίσει άνοδο λόγω ονόματος στη Μπάσκετ Λίγκ(!),  ενώ υπενθυμίζει πως σε περίπτωση που ισχύσει θα πρέπει να ληφθούν και να μηδενιστούν βαθμολογικές ανισότητες που δημιουργούνται από  ρεπό ομάδων σε δύο πρωταθλήματα. Πάντως, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι συντάκτες του πονήματος υποδεικνύουν στην ΕΟΚ και τον αναλυτικό (κατασκευασμένο από αυτούς) νέο «χάρτη» των κατηγοριών, ο οποίος περιλαμβάνει  τοποθετημένες τις ομάδες ανά  κατηγορίες και ομίλους!

Eπιβεβαίωση από Σκρέτα- Καμία υπογραφή  από Αίολο

Οπως προαναφέραμε σ’ αυτή την ευφάνταστη  πρόταση συμμετέχουν και οι Ικαροι , που σ αυτή την περίπτωση μαζί με τον ΑΣΚ Ιωάννινα θα πάρουν εισιτήριο ανόδου για τη Β Εθνική, ακολουθώντας τον Αίολο και τη Νίκη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως περιπλέκονται τα πράγματα για τις τοπικές κατηγορίες των Ενώσεων και ειδικά για την ΕΣΚΑΘ που έχει προγραμματισμένα πλεϊ-οφ  τα οποία  θα είναι δύσκολο πλέον να διεξαχθούν.

Την είδηση  αυτής της πρότασης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ικάρων Κώστας Σκρέτας και μιλώντας στο sportrikala  ανέφερε πως “Σ’ αυτη την κίνηση  συμφωνούν και προσυπογράφουν περίπου 80 σωματεία και οι υπογραφές δύναται να παραδοθούν στην ΕΟΚ εαν τις χρειαστεί για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση κατηγοριών” ενώ συμπλήρωσε επίσης πως “αυτό είναι το μοναδικό πλάνο που μπορεί να  δώσει λύσεις από αδιεξοδα, ειδικά  εαν δεν συνεχιστεί και δεν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν”.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως για την ύπαρξη αυτής της πρότασης ερωτήθησαν και δήλωσαν  πλήρη άγνοια οι διοικούντες  του Αιόλου (πιθανώς  ίσως και άλλων σωματείων του ομίλου) , ενώ γενικά και συνοπτικά αυτό το σχέδιο  μοιάζει πολύ ωραίο για να γίνει αληθινό, και κάποιοι μάλιστα  υποστηρίζουν πως δεν θα περάσει και θα απορριφθεί από την ΕΟΚ, όμως με τα γεγονότα και τις εξελίξεις της πανδημίας, ποτέ κανείς δεν ξέρει…