Κέρδισε μετά από 16 αγώνες η Κέρκυρα !!! Ανετρεπτική νίκη Λεβαδειακού

Η Κέρκυρα έπειτα από 16 συνεχόμενες ήττες πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα της Super League 2 επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Πόντου στις καθυστερήσεις και «σβήνοντας» το -3.

Το ματς της ουράς στη Super League 2 μεταξύ της Κέρκυρας και του Απόλλωνα Πόντου στο Νησί των Φαιάκων είχε νικητή. Και αυτοί που πανηγύρισαν στις καθυστερήσεις ήταν οι παίκτες της Κέρκυρας, οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν το αρνητικό σερί των 16 συνεχόμενων ηττών στο πρωτάθλημα, παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς τους και «σβήνοντας» το -3 που… κουβαλούσαν.

Η Κέρκυρα με υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Χριστοφοράκη έπειτα από την απομάκρυνση του Θεοδοσιάδη μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι, αλλά ο Απόλλωνας ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς όταν στο 34′ ο Φράγκος έπειτα από σέντρα του Αμαραντίδη αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες… συγκινήσεις, με την Κέρκυρα να απειλεί στο 74′ όταν ο αμαρκάριστος Νικολούδης από εξαιρετική θέση δεν έπιασε καλά το σουτ, σπαταλώντας μια πολύ καλή στιγμή για τους Φαίακες.

Η λύτρωση για την Κέρκυρα ήρθε στο 91′ όταν ο Παναγιωτίδης βρήκε δίχτυα, με τον αρχηγό των Φαιάκων να δίνει το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του, βάζοντας τέλος στο σερί των 16 συνεχόμενων ηττών και ρίχνοντας στην τελευταία θέση τον Απόλλωνα Πόντου. Όπως και να έχει, αμφότερες οι ομάδες δεν πρόκειται να αποφύγουν τον υποβιβασμό…

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Κώστας Χριστοφοράκης): Παγκράτης, Βλάχος, Παναγιωτίδης, Γκίτσης, Ζερβόπουλος, Γεωργακόπουλος, Πεδράο, Μαρλόν (58′ Γκασίδης), Τσάνης (46′ Νικολούδης), Μίσκου, Λεπενιώτης

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Μπαταλαμάς, Δαλιανόπουλος, Καλλίας, Φράγκος, Τουρσίδης, Καλογέρης, Τσουμάνης, Αμαραντίδης, Χριστοδούλου (80′ Αναστασιάδης), Χατζηαθανασίου, Γιαννακόπουλος

Οι «πράσινοι» κέρδισαν τους Αχαιούς και παραμένουν στο «κυνήγι» τουλάχιστον της 2ης θέσης

Στο «κυνήγι» του Απόλλωνα Σμύρνης και τουλάχιστον της 2ης θέσης βρίσκεται πλέον για τα καλά ο Λεβαδειακός, μετά το 2-1 που επικράτησε της Παναχαϊκής. Η οποία ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα και οι παίκτες της κατέβηκαν στον αγώνα χωρίς προπόνηση, αφού τις τελευταίες ημέρες έκαναν απεργία!
Οι Βοιωτοί μπήκαν «δυνατά», στο πρώτο τέταρτο απώλεσαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Πολέτο, όμως οι Αχαιοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 15′ με τον Σιατραβάνη,ο οποίος μετά από λάθη της άμυνας των γηπεδoύχων σούταρε και ύστερα από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μπάγιτς.
Η παραπάνω εξέλιξη  δεν… πτόησε τους «πράσινους», οι οποίοι παρέμειναν ψηλά και στο δεύτερο μισό «γύρισαν» το ματς. Στο 55′ ο Πολέτο «άγγιξε» την ισοφάριση και στο 72′ έφτασαν σε αυτή με τον Συμελίδη. Αμέσως μετά (78′) καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ τους, ο Μάντζιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα και μέχρι το φινάλε ο Λεβαδειακός διαχειρίστηκε το ματς.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Βήχος, Παντελίδης, Λιάγκας (46′ Κονέ), Μύγας (51′ Κοζορώνης), Μεχία, Ιωαννίδης, Καραχάλιος, Συμελίδης, Μάντζιος (85′ Νίκας), Πολέτο.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ατανάτσκοβιτς, Σταμόπουλος, Πατάπης, Ιντζόγλου, Μυτίδης, Ανάκογλου (81′ Φροξυλιάς), Σιατραβάνης, Θεολόγου (32′ Μουστακόπουλος), Κυνηγόπουλος (58′ Μαυρίας), Κοτσώνης, Τσελεπίδης