Πανελλήνιο ρεκόρ απο τον Σκαρβέλη του ΓΣ Τρικάλων

Σε αγώνα στις ΗΠΑ

Ο Νικόλας Σκαρβέλης έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα στις ΗΠΑ. Στον αγώνα “Larry Wieczorek Invitational” στην Iowa έστειλε τη σφαίρα στα 20,38μ., ξεπερνώντας κατά 2 εκατοστά το ρεκόρ του που είχε κάνει πριν 4 χρόνια και ήταν και ισοφάριση του πανελληνίου που είχε ο Σταματόγιαννης από το 2010.
Ο Σκαρβέλης ζει και κάνει προετοιμασία στην California. Το αρχικό του πλάνο ήταν να παραμείνει εκεί και να μην κάνει αγώνες σε Ελλάδα / Ευρώπη, ούτε να δώσει τόσο βάρος στον κλειστό στίβο, ο αγώνας αυτός βέβαια, που περίμενε να δει και την κατάστασή του, ίσως αλλάξει κάποια δεδομένα. Στην περίπτωση που πετύχει και πρόκριση για το παγκόσμιο ενδέχεται να έρθει και για προπόνηση Ελλάδα, όπως μας είχε αναφέρει. Το όριο για το Nanjing2020 είναι στα 20,95μ. και οι καλύτερες επιδόσεις θα συμπληρώσουν τη 16αδα του -απευθείας τελικού- του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

“Είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία και το ότι μπόρεσα να ξεκινήσω δυνατά τη σεζόν. Το πλάνο ήταν να προσεγγίσω τον αγώνα ως προπόνηση και είμαι χαρούμενος για το πως διαχειριστηκα επιμέρους καταστάσεις. Καθώς εστιάζω στον ανοικτό στίβο, είμαι ενθουσιασμένος από την κατάστασή μου τώρα και ελπίζω να έχω σταδιακή πρόοδο και να παραμείνω υγιής” μας είπε στο stivoz.gr