Ο “Οινέας” παρουσιάζει το Οινοποιείο Καραμήτρου

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου στο "Χάνι"

Τον διακεκριμένο Καρδιτσιώτη οινοποιό Γιώργο Καραμήτρο, γνωστό για το μεράκι του και τις πρωτοπόρες τεχνικές του στην Περιοχή του Μεσενικόλα αλλά και για τις ευφάνταστες ετικέτεςτου φιλοξενεί αυτή την Πέμπτη στο “Χάνι” ο Τρικαλινός Σύλλογος Οινοφίλων “Οινέας”.

Οι Τρικαλινοί οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά του Οινοποιείου συνοδευόμενα απο πιάτα τα οποία θα αναδεικνύουν το κάθε κρασί. Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να το κάνετε άμεσα τηλεφωνώντας στο 24310 28502.

Λίγα λόγια για το Οινοποιείο Καραμήτρου

Η ιστορία της οικογένειας Καραμήτρου συνδέεται άρρηκτα με τον Μεσενικόλα και χάνεται στο βάθος του χρόνου. Δε χάνει ωστόσο σε καμιά χρονική στιγμή την σύνδεσή της με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοτεχνία.
Σύμφωνα με τις πηγές η οικογένεια Καραμήτρου κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μετακινήθηκε από την Ευρυτανία και εγκαταστάθηκε στον Μεσενικόλα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Η δημιουργία της τεχνητής Λίμνης Ν. Πλαστήρα (ολοκληρώθηκε το 1959) σε απόσταση αναπνοής από τους αμπελώνες του Μεσενικόλα, βελτιώνει τις ήδη εξαιρετικές συνθήκες για την παραγωγή διαλεχτών σταφυλιών και θαυμάσιων κρασιών. Στην ούτως ή άλλως «ευλογημένη» χωροταξία των αμπελώνων (υψόμετρο 700μ. , στις πλαγιές των Αγράφων, έδαφος αργιλοπηλώδες), προστίθεταιτώρα η αλλαγή του μικροκλίματος κάνοντας τις συνθήκες ιδανικές!
Το έδαφος έχει προετοιμαστεί με προσεκτικά βήματα από τους προγόνους. Έτσι ο Γιώργος Καραμήτρος το 1990 (μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Οινοτεχνία) παραλαμβάνει την σκυτάλη και αρχίζει να πραγματοποιείτο μεγάλο του όνειρο :τη δημιουργία ενός σύγχρονου οινοποιείου στο χωριό του , μέσα στη ζώνη ΟΠΑΠ για την παραγωγή κρασιών ποιοτικών,
που θα κάνουν τον Μεσενικόλα ξακουστό σε όλον τον κόσμο. Τον ενδιαφέρει εξίσου όμως να διασωθούν οι αρχαίες ελληνικές ποικιλίες, να τονωθεί η αμπελοκαλλιέργεια, να μείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο.
Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Βλέπει νέους τρόπους καλλιέργειας, οινοποίησης. Ψάχνει τις καλύτερες μηχανές για το Οινοποιείο, αγοράζει βαρέλια από τη Γαλλία.
Το 2000 το οινοποιείο (δυναμικής 400.000 φιαλών ετησίως) ξεκινά με την εμφιάλωση του ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΠΟΠ. Είναι μια ημερομηνία σταθμός για την οικογένεια Καραμήτρου.
Από τότε τα προσεκτικά βήματα, η πίστη στην εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, η συνεχής παρουσία σε Εκθέσεις και Γευσιγνωσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο εκσυγχρονισμός και ο εμπλουτισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού του οινοποιείου και οι βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς Οίνου, έχουν κάνειτα κρασιά «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G.
KARAMITROS» γνωστά σε όλο τον κόσμο.
Από το «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. KARAMITROS» σήμερα παράγονται 200.000 φιάλες περίπου. Δέκα ετικέτες από τις ποικιλίες Μαύρο Μεσενικόλα, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αμβούργου, Ασσύρτικο, Ροδίτη, Μπατίκι, Chardonnay, Syrah, Gabernet Sauvignon, Carignan περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να γίνετε μέλος της μεγάλης παρέας των φίλων
των κρασιών του οινοποιείου.
Τα κρασιά «WINERY MONSIEUR NICOLAS by G.KARAMITROS» μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένες Κάβες, wine bar, εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Νέα Υόρκη, στον Καναδά, στο Βέλγιο,τη Γερμανία την Αγγλία,την Αυστρία,την Κύπρο.

Ο Γιώργος Καραμήτρος