Πανάρας: «Η αγάπη για το άθλημα με κρατά στο γήπεδο» (Ηχητικό)

Η σημαία του φετινού Αιόλου μίλησε στον FM 100

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θοδωρή Πανάρα δεν χρειάζονται. Παιδί του Δαναού Τρικάλων έκανε σπουδαία καριέρα στην συνέχεια μετρώντας  περισσότερες από 200 συμμετοχές στην Α2 Εθνική με τη φανέλα του Μίλωνα, του ICBS, του Ρεθύμνου, του Πανοράματος, της Νήαρ Ηστ, του ΚΑΟ Δράμας, του Πιερικού και της Δόξας Λευκάδας.  Είχε εξαιρετική παρουσία και  σε Β’ και Γ’ Εθνική όπου  αγωνίστηκε με επιτυχία σε Αίολο Αστακού, ΑΣ Καρδίτσας, Τιτάνες Παλαμάς και ΠΑΣ Γιάννινα. Μετράει και συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος με το Ρέθυμνο το 2007 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μετά από δεκαπέντε χρόνια ήρθε η ώρα να επιστρέψει στα Τρίκαλα και όπως είπε χθες το πρωί στην αθλητική εκπομπή του FM 100 «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» δεν το σκέφτηκε πολύ για να πει το ναι στην πρόταση του Αιόλου για …επαναπατρισμό: «Συνεργάζομαι τρία χρόνια με τα Ακαδημίες του Αιόλου και το καλοκαίρι μίλησα με την ομάδα, ήθελα να επιστρέψω,  η οικογένεια μου είναι εδώ, μου άρεσε αυτό που άκουσα και αποφάσισα να γυρίσω».

Για το … ελιξίριο της νεότητας που διαθέτει τόνισε: «Η αγάπη για το άθλημα μας κρατά στο γήπεδο ακόμη και η όρεξη που έχουμε για να βοηθάμε. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ιδιαίτερο. Αν έχεις όρεξη για προπόνηση και αγαπάς το άθλημα θα είσαι εκεί».

Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αιόλου σημείωσε: «Είναι αρχή ακόμη, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για καμία ομάδα ακόμη, καμία ομάδα ούτε πέτυχε κάτι ακόμη, ούτε έχασε κάτι τέτοια εποχή. Η ομάδα όντως έγινε σχετικά γρήγορα, κάποια παιδιά ήρθαν αργά, η ομάδα έχει πολύ δρόμο να διανύσει μπροστά της. Παρά το γεγονός όμως ότι είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια με τον ΑΓΣΙ και την Νίκη Βόλου ανταπεξήλθαμε αρκετά καλά και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτές τις νίκες για να έχουμε ανάλογη συνέχεια».

Όσο για τον στόχο της ομάδας: «Στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι με την Φλώρινα, άλλος δεν υπάρχει. Δεν υποτιμούμε κανένα, θα παίξουμε όπως παίξαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια».

Για το κλίμα στην ομάδα λέει: «Μια χαρά περνάω, μου αρέσει αυτό που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα και ελπίζω να γίνει κάτι ακόμη καλύτερο»

Όσο για το αν έχει μέλλον το Τρικαλινό μπάσκετ υποστηρίζει: «Όλα είναι ένας κύκλος οπότε και η πόλη μας έκανε έναν κύκλο στο μπάσκετ, ανέβηκε ψηλά, είχε μία ομάδα για πέντε χρόνια στην Α1 και τώρα πάει να ξανανοίξει ένας καινούργιος κύκλος. Ελπίζω και εύχομαι να παίζουν καινούργια παιδιά που να στελεχώνουν τις ομάδας. Στον Αίολο μου αρέσει που υπάρχουν παιδιά που έχουν βγει μέσα από αυτήν την παραγωγική διαδικασία. Αυτό είναι για μένα είναι  το πιο σημαντικό στοιχείο. Αν προσθέσεις και  δύο παιδιά που είναι σε πολύ καλή ηλικία και είναι Τρικαλινοί, ο Αργύρης και ο Χατζής είναι μία καλή βάση για να συνεχίσεις».

Τέλος βλέπει ότι υπάρχουν παιδιά στην πόλη που μπορούν να παίξουν μπάσκετ: «Βλέπω ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο, έχουν  μπασκετική αντίληψη, μπασκετικά κορμιά. Αυτό που χρειάζεται είναι από την πλευρά των παικτών προσπάθεια και από την πλευρά των προπονητών καθοδήγηση».