Οικονομόπουλος: «Πρώτα το πρωτάθλημα»

Ο αμυντικός των Τρικάλων μίλησε σήμερα στον FM 100

O Μπάμπης Οικονομόπουλος λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι κυπέλλου με τον Εργοτέλη (Πέμπτη 31/10, ώρα 19.30) μίλησε στην αθλητική εκπομπή του FM 100 «Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» για το βραδινό ματς, το πρωτάθλημα αλλά και την εμπειρία του από την Κίνα όπου συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων.

Για το αποψινό παιχνίδι είπε: «Έχουμε κάποιους τραυματισμούς και λογικό είναι κάποιοι παίκτες να προφυλαχθούν γιατί πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μας ενδιαφέρει και το κύπελλο. Έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης απέναντι στον Εργοτέλη και θα τις διεκδικήσουμε ώστε να περάσουμε κα να έχουμε στην συνέχεια την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα της Σούπερ Λιγκ».

Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες ομάδες τα Τρίκαλα παίζοντας κλειστά πίσω είπε: «Κάθε Κυριακή έχουμε την περισσότερη μπάλα στα πόδια, έχουμε την κατοχή αλλά οι περισσότερες ομάδες, πιστεύω πως όλες, θα παίζουν κλειστά πίσω. Είναι ένα θέμα στο οποίο δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή ώστε να βρίσκουμε τον τρόπο να ξεκλειδώνουμε τις καλά κλειστές άμυνες. Πιστεύω ότι εκτός έδρας θα βρίσκουμε περισσότερες ευκαιρίες για να παίρνουμε νίκες γιατί αναγκαστικά οι γηπεδούχοι ανοίγονται».

Δηλώνει πάντως αισιόδοξος: «Τα Τρίκαλα είναι μεγάλη ομάδα και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Λίγη υπομονή ζητάμε από τον κόσμο και στήριξη και θα τα καταφέρουμε»

Για την εμπειρία στην Κίνα με την Εθνική Ενόπλων στην Κίνα είπε: «Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αποφύγω λογω της στρατιωτικής μου θητείας αλλά ήταν αναμφίβολα μία εμπειρία ζωής. Είδα μέρη που δεν ξέρω αν θα τα ξαναδώ και συμμετείχα σε μία μεγάλη διοργάνωση αφού εκτός από το ποδόσφαιρο διεξαγόταν και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, σαν μια μικρή ολυμπιάδα».

Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος αποκάλυψε ακόμη πως έφτασε το πρωί του Σαββάτου στα Τρίκαλα και το απόγευμα έπαιξε βασικός κόντρα στην Καβάλα: «Υπήρξε η συνεννόηση της διοίκησης με τους υπευθύνους της Εθνικής Ενόπλων και επιστρέψαμε νωρίτερα έξι παίκτες στην Ελλάδα. Έφτασα στα Τρίκαλα μετά από 13 ώρες πτήσεις και ελάχιστο ύπνο το πρωί του Σαββάτου και λόγω …τρέλας που έχω έπαιξα κανονικά το απόγευμα».