Τρικαλινή συμμετοχή στην Εθνική Λακρός!

Βασικό μέλος και αρχηγός Ελένη Τσιάντα

Ο HELLAS LACROSSE,ο οργανισμός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια από την Cathy Samaras και τον John Kanaras με σκοπό να αποδοθεί τιμή στις ελληνικές τους ρίζες εξαιτίας της αγάπη τους για το άθλημα του λακρός, κατάφερε το ακατόρθωτο!!

Για πρώτη φορά στα χρονικά (!) και με συμμετοχή Τρικαλινής παίκτριας (!) δημιουργήθηκε Εθνική Ομάδα Γυναικών Λακρός Ελλάδας η οποία συμμετείχε στο φεστιβάλ έναρξης των Πανευρωπαϊκών Αγώνων στη Νετάνια του Ισραήλ τον περασμένο Ιούλιο. Η ομάδα αποτελούνταν από 6 κορίτσια Ελληνίδες, 2 με διπλή υπηκοότητα (ελληνική και αμερικανική) και 5 Ελληνοαμερικανίδες. Περιττό να ειπωθεί ότι τα συναισθήματα όλων ήταν απερίγραπτα και μοναδικά. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι πολλά από τα κορίτσια έπιασαν μπαστούνι λακρός μόλις πριν 6 μήνες, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για έναν άθλο, ένα κατόρθωμα, το οποίο επήρθε χάρη στους δύο αυτουργούς Cathy και John καθώς και στην προπονήτρια- παίκτρια Stephy Samaras, οι οποίοι  έχουν συνδέσει ολόκληρη τη ζωή τους με το άθλημα, είτε ως παίκτες, καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή προπονητές.

Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την καταπληκτική παρουσία των κοριτσιών μας, αρκετά  από τα οποία άρχισαν να παίζουν λακρός μόλις πριν λίγους μήνες.

Ελένη Τσιάντα, 19 – αρχηγός.

«Αισθάνομαι τόσο μεγάλη τιμή κι ευγνωμοσύνη συνάμα που αποτελώ μέρος αυτού του πρωτοποριακού βήματος για το άθλημα του λακρός στην Ελλάδα!

Όταν ήμουν μικρό κορίτσι κι έπαιζα λακρός στην Αμερική, δε φανταζόμουν  ποτέ ότι θα βρισκόμουν στη θέση της τερματοφύλακα και αρχηγού της Πρώτης Εθνικής Ομάδας Λακρός Γυναικών της Ελλάδας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στη Νετάνια του Ισραήλ, τον περασμένο Ιούλιο του 2019.

Νιώθω πολύ περήφανη για την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει και για ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Το θέμα της γαλανόλευκης σημαίας μας να κυματίζει μεταξύ των υπολοίπων ευρωπαϊκών εθνών είναι κάτι που προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ. Φέροντας  με περηφάνια το εθνόσημο της Ελλάδας στο στήθος μας τίποτα άλλο δεν μας ένοιαζε, ούτε το σκορ στους αγώνες ούτε η αφόρητη ζέστη του Ιουλίου  ούτε καν το γεγονός ότι κάποιες από τις συμπαίκτριές μας είχαν πιάσει μπαστούνι του λακρός μόλις 4 μήνες πριν για πρώτη φορά…

Έπαιξα για εκείνο το μικρό κοριτσάκι που πρωτομπήκε στο γήπεδο σχεδόν 15 χρόνια πριν αλλά και για όλα τα Ελληνόπουλα και στην Ελλάδα και στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο…»

Οι ευχές όλων θα συντροφεύουν τη νεοσύστατη αυτή ομάδα – με το Τρικαλινό παιδί στα σπλάχνα της – προκειμένου να λάμψει και να διακριθεί εντός και εκτός των συνόρων, φροντίζοντας παράλληλα για τον εμπλουτισμό της με νέο αίμα και περισσότερες συμμετοχές.

Μέλημα όλων μας είναι να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά το παράδειγμα των πρώτων και να βρουν διεξόδους μέσω του καινούργιου αθλήματος του λακρός στη χώρα μας και όχι μόνο! Η αρχή έγινε, οι βάσεις έχουν μπει και μάλιστα στα Τρίκαλα.

Αναμένουμε καρπούς σύντομα..

Εκ μέρους της Hellas Lacrosse Association

Με τιμή,

Μαρία Σαμαρά • Regional Manager • Hellas Lacrosse Association