«Έφυγε» ο Κώστας Μπούρας

Ένας άοκνος εργάτης του Τρικαλινού ποδοσφαίρου

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από την ζωή ο παλιός ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής Κώστας Μπούρας. Ο Μπούρας ήταν από τα θρυλικά ονόματα της ΑΕΤ στις αρχές της δεκαετίας του 60 και μάλιστα την σεζόν 1964-65 ήταν μέλος της ομάδας των Τρικάλων φορώντας την κυανέρυθρη φανέλα σε ένα παιχνίδι Α’ Εθνικής και ένα παιχνίδι κυπέλλου.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας εργάστηκε σε πολλές ομάδες των Τρικάλων ενώ επαγγελματικά διατηρούσε κατάστημα όπου πωλούσε χονδρικά σακούλες και είδη συσκευασίας.

Στον πάγκο της Αγίας Μονής με πρώτο απο δεξιά στους αναπληρωματικούς τον Θόδωρο Σπανό

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανάρτηση του Άρη Αγίας Μονής όπου ο Κώστας Μπούρας είχε εργαστεί με επιτυχία ως προπονητής:

Με αισθήματα λύπης πληροφορηθήκαμε σήμερα τη φυγή του παλιού προπονητή της ομάδας μας στη δεκαετία του ’80 Κώστα Μπούρα.
Ο Κώστας Μπούρας ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 1984 και επέτυχε τη πρώτη άνοδο της ομάδας στη τότε Εθνική Ερασιτεχνική. Συνέχισε και την επόμενη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας και κατέγραψε ιστορικές στιγμές για την ομάδα. Συνέδεσε το όνομά του με δυο συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς Ε.Π.Σ.Τρικάλων και με τη πρώτη (μοναδική έως και σήμερα!!!) κατάκτηση Κυπέλου. Τίμησε με τη παρουσία του όλη τη συνοικία αλλά και τιμήθηκε για τη προσφορά του. Ήταν ο αρχιμάστορας & αρχιτέκτονας μιας θρυλικής ομάδας, για την οποία ακόμα και σήμερα συζητάμε και αποτελεί σημείο αναφοράς. Ήταν εκείνος που πρότεινε το 1985, η προετοιμασία της ομάδας, ενόψει της συμμετοχής μας στην Εθνική Ερασιτεχνική, να γίνει στο ορεινό θέρετρο της Κόρης για ν’ ακολουθήσει μια σειρά ανεπανάληπτων κωμικών γεγονότων που ακόμα μνημονεύονται. Άριστος οικογενειάρχης που μεταλαμπάδευσε την αγάπη του για τον ΑΡΗ και στο γιό του Θανάση ο οποίος δεν έπαψε να βοηθά την ομάδα μέχρι σήμερα. Ελάχιστος φόρος τιμής αυτό το post για τον Κώστα Μπούρα.
Μέλος της 40χρονης ιστορίας της ομάδας μας ο αείμνηστος Κώστας που έγραψε τ’ όνομά του με χρυσά γράμματα και παράδειγμα προς μίμηση. !
Τα πιο ειλικρινή & θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Κώστα…

Με τον Γιάννη Παζαϊτη σε πρόσφατη φωτογραφία

Η κηδεία του Κώστα Μπούρα θα γίνει την Δευτέρα 2/9/2019 και ώρα 4.00 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων.
Αφήνει πίσω του την σύζυγο του Αθανασία, τα παιδιά του Στυλιανή Μπούρα και Γεώργιο Δαφούλα, Αθανάσιο Μπούρα και Ελένη Σεφέρη καθώς και τέσσερα εγγόνια.

Συλλυπητήρια από το Sportrikala.gr στην οικογένεια του Κώστα Μπούρα.