Πήρε συμμετοχή ο Φιλίππου στην Βουλγαρία

Στο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι στην ιστορία της, αλλά προδόθηκε από τα λάθη (30 στο σύνολο), που έκαναν οι παίκτες της, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από την Ιρλανδία, με σκορ 52-45. Στο παιχνίδι συμμετείχε και ο Τρικαλινός του Αστέρα Πάνος Φιλίππου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά στο σκορ για περίπου 30 λεπτά, αλλά στο τέλος λύγισε κάτω από την ψυχολογική πίεση, απότοκο των κακών επιθετικών επιλογών. Το τρίποντο του Τσαπανίδη έφερε τη διαφορά στον πόντο (46-45), αλλά από εκεί και πέρα οι διεθνείς έκαναν έξι λάθη, δίνοντας το δικαίωμα στους Ιρλανδούς να φτάσουν στη νίκη.

Πλέον το σημερινό (16:15) ματς με τους Σέρβους είναι τελικός, καθώς με νίκη (εξαρτάται από το εύρος της, αλλά και το αυριανό αποτέλεσμα του αγώνα της Ιρλανδίας με τη Σερβία) μπορούμε να περάσουμε μέχρι και πρώτοι από τον όμιλο στα χιαστί, ενώ με ήττα η Εθνική αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Διαιτητές: Βέρντε – Ντέκμαν – Μπακουέρο.
Τα δεκάλεπτα: 10-10, 19-29, 36-37, 52-45.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Βαλίν): Ράιαν Τζ. 4, Μακ Τσάμπι 1, Ράιαν Π. 2, Χέις 6, ΜακΚίλοπ 12, Ρόλστον 11, Χόλαντ 8, Κούγκλαν 2, Κολ 2, Κόρισλ 4, Χέγκαρτλι.
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Τσαουσίδης, Ράσσα 5, Χαλδαίος, Στυλιανακάκης 2, Φιλίππου, Μακρής 13, Τσαπανίδης 10 (1), Μαρτσάκης 2, Κοντογιάννης, Χαμάντι 13.