Συνεδρίαση στην Καρδίτσα για την Α1

Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για αποδοχή της πρόσκλησης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε η διοίκηση του ΑΣΚ μετά την πρόσκληση που δέχθηκε για συμμετοχή στη Basket League.

Σε μια γεμάτη αίθουσα από φιλάθλους και φορείς οι άνθρωποι των «κυανολεύκων» ανέλυσαν όλα τα δεδομένα, ώστε να γίνουν γνωστές οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ των φορέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. ΒασίληςΤσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο αντιδήμαρχος κ. ΚωνσταντίνοςΞυλομένος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Ντενίσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Βάιος Φαλάγγας και ο πολιτευτής με τη ΝΔ κ. Σωτήρης Κουλοκτσής.

Ο Χρήστος Δεληγιάννης ξεκαθάρισε πως το τωρινό Δ.Σ. δεν μπορεί να αναλάβει το «βάρος» της ανόδου στα μεγάλα «σαλόνια» και έκανε γνωστό πως από τη στιγμή που δέχθηκε την πρόσκληση, ξεκίνησε επαφές με ενδιαφερομένους. Τόνισε επίσης πως σε περίπτωση πως δεν βρεθεί επενδυτής, τότε η ομάδα θα παραμείνει στην Α2 με τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή και σε καμία περίπτωση δε θα ακολουθήσει το δρόμο της Καστοριάς, που όχι μόνο δε δέχθηκε την πρόσκληση ανόδου, αλλά υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χριστούλας γνωστοποίησε όλες τις λεπτομέρειες για τη σύσταση μιας ΚΑΕ. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως θα πρέπει σε περίπτωση αποδοχής να βρεθούν άμεσα 220.000 για το μετοχικό κεφάλαιο και επιπλέον 60.000 ευρώ για την εγγυητική, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως στην καλύτερη περίπτωση για τη συγκρότηση του ρόστερ και λοιπών εξόδων απαιτούνται 600.000 ευρώ.

Παράλληλα τονίστηκε πως από την κεντρική χορηγία του ΕΣΑΚΕ, οι ομάδες πέρυσι εισέπρατταν περίπου 250.000 ευρώ, όμως φέτος όλα είναι στον «αέρα» αφού ο κεντρικός χορηγός αποσύρθηκε από την επαγγελματική κατηγορία.

Όσον αφορά το γηπεδικό, σύσσωμη η διοίκηση του ΑΣΚ τόνισε πως αποτελεί ένα κίνητρο που κινητοποίησε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του Συλλόγου για το παραπάνω βήμα, όμως επισημάνθηκε πως ακόμη δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν θα είναι έτοιμο προς χρήση μέχρι την αρχή της σεζόν, είτε αυτή είναι στην Basketleague, είτε στην Α2. Πάντως, με παρέμβασή τους, τόσο ο κ. Τσιάκος,  όσο και ο κ. Αλεξάκος διαβεβαίωσαν ότι οι εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου θα έχουν παραδοθεί έως τότε.

Από τους παρευρισκόμενους έγινε ερώτηση για τον διεθνή Καρδιτσιώτη σέντερ Γιάννη Μπουρούση και πώς θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτή τη νέα πρόκληση. Τονίστηκε ότι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στηρίζει διαχρονικά τον ΑΣΚ όμως δεν είναι σε θέση να αναλάβει διοικητικά, τόσο ο ίδιος ως ενεργός αθλητής, όσο και οι συγγενείς του έως β’ βαθμού.

Κλείνοντας οι άνθρωποι του ΑΣΚ κατέστησαν σαφές πως έχουν ζητήσει παράταση για να απαντήσουν στην Ομοσπονδία (η προθεσμία έληγε αύριο) και θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να αγωνιστεί η ομάδα στη Basket League. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις.

Πηγή: karditsapress.gr