Αφιέρωμα στον Τρικαλινό που έκανε προπονήσεις στην Μπράγκα

Οι προπονήσεις του Κωνσταντίνου Παπαδογεώργου κι 7 Ελλήνων σε εκτενή αναφορά στη  novaspor

Πριν από λίγες ημέρες  ο “διάλογος” είχε παρουσιάσει αναλυτικά την εμπειρία του ταλαντούχου Τρικαλινού Κωνσταντίνου Παπαδογεώργου που μαζί με άλλους 6 Ελληνες βρέθηκε  για προπονήσεις στην Ακαδημία της Πορτογαλικής ομάδας. Δείτε το σχετικό αφιέρωμα  του novaspor

Μία σπουδαία εμπειρία έζησαν Έλληνες και Κύπριοι ταλαντούχοι αθλητές που κυνηγούν το όνειρό τους στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με πρωτοβουλία της Stars Of The Future -της εταιρίας Football management που υποστηρίζει, επιμορφώνει, συμβουλεύει αθλητές, γονείς και συνεργάζεται με τμήματα σκάουτερ πορτογαλικών συλλόγων-, ταλαντούχοι Έλληνες και Κύπριοι παίκτες φιλοξενήθηκαν από 19 έως 24 Ιουνίου στην Ακαδημία της Μπράγκα κι εντυπωσίασαν το τεχνικό επιτελείο της πορτογαλικής ομάδας.

Εκεί, οι νεαροί άσοι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του μεγάλου πορτογαλικού συλλόγου υπό το βλέμμα των προπονητών της SC Braga (Cidade Desportiva) και να μπουν στο διεθνές τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου.

Πρόκειται για τους Έλληνες Σπανό Θοδωρή (Κ16), Πασσάδη Αντώνη (Κ16), Βιτζηλαίο Πέτρο (Κ14), Σελιμάι Ερμή (Κ16), Κατσιγίνη Παναγιώτη (Κ14), Σεμερτζίδη Φουσέκη Αγγελο (Κ12), Χιόνη Παναγιώτη (Κ17), Παπαδεογεώργο Κωνσταντίνο (Κ15), Γκαραβέλη Τριαντάφυλλο (Κ16), Καρίκα Νικήτα (Κ16) τον Ελληνογερμανό αθλητή Χουχλιά Αστέριο (Κ15) και τους Κύπριους Δαμιανό Μιχάλη (γεννημένος το 2003), Παπακυριάκου Θαλή (γεννημένος το 2003) και Καζακαίο Μάριο (γεννημένος το 2001).

Το τεχνικό επιτελείο της SC Braga (Cidade Desportiva) διαπίστωσε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε αξιόλογο επίπεδο και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Stars Of The Future σχετικά με το μέλλον τους.

Συνοδοί των παιδιών ήταν ο CEO της Stars Of The Future, Francisco Zuela και ο Technical Coordinator της SOTF Κωνσταντίνος Σταμέλος.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό project θα ακολουθήσουν στην Πορτογαλία πέντε Έλληνες -Κωνσταντίνος Σταμέλος (Technical Coordinator), Γιώργος Μαντζουράκης (Chief Scout), Μαργαρίτης Καλαϊτζής (Physical Education-Pedagogue), Βαγγέλης Μανωλόπουλος (Sports Psychologue), Μαριάννα Πλεξίδα (Φιλόλογος)-, με σκοπό να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ο καθένας στην ειδικότητά του και συγχρόνως να υποστηρίζουν τα παιδιά που θα είναι στις ομάδες. Με τη συγκεκριμένη ομάδα η SOTF ετοιμάζει τα αστέρια του μέλλοντος σε διάφορους τομείς στον χώρο του αθλητισμού. Οι Έλληνες μπορούν να εξελιχθούν στο υψηλότερο επίπεδο αφού έχουν την σωστή Παιδεία που τους δίνει η Ελλάδα του Πολιτισμού.

Άλλωστε, όπως λέει ο εμπνευστής της SOTF, Francisco Zuela:

«Η γνώση είναι η βάση των πάντων. Η εμπειρία σου δίνει μέρος αυτής της γνώσης, έναν προσανατολισμό. Η εμπειρία και η εκπαίδευση είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις στη ζωή. Όσο σημαντικό είναι το σχολείο που επιλέγει ένας γονέας για το παιδί του τόσο σημαντικό είναι και το σχολείο του αθλητισμού με ανθρώπους ειδικούς στον κάθε τομέα. Ο παιδαγωγός (παῖς + ἀγωγός ) είναι εκείνος που μπορεί να κατευθύνει και να καθοδηγήσει το παιδί μέσα από το σχολείο και μέσα από τον αθλητισμό για να εξελιχθεί σωστά στη ζωή του».