Hττήθηκε μετά από ματς 5,5 ωρών ο Τσιτσιπάς

Στη φάση των «16» σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο κορτ «Σουζάν Λενγκλέν» και ο Ελβετός, νούμερο 28 στον κόσμο και 24 στο κυρίως ταμπλό, επικράτησε με 7(8)-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6, βάζοντας τέλος στα… όνειρα του 20χρονου να προκριθεί στους προημιτελικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς νικήθηκε σήμερα και από την… κούραση, καθώς η αναμέτρηση με τον Βαβρίνκα κράτησε 5 ώρες και 9 λεπτά! Από την πλευρά του, ο 34χρονος «Σταν» πήρε το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αναμετρηθεί με τον σπουδαίο συμπατριώτη του, Ρότζερ Φέντερερ.

Στο πρώτο σετ το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς μπρέικ με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Σταν Βαβρίνκα να προσπαθούν να υπερασπιστούν το σερβίς τους. Από το πρώτο γκέιμ ο Ελβετός προηγήθηκε, ενώ ο Έλληνας απαντούσε με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, το σετ έφτασε αρχικά στο 5-5 και στη συνέχεια στο 6-6 με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στο τάι μπρέικ.

Ο Βαβρίνκα με μίνι μπρέικ προηγήθηκε 2-0, με τον Τσιτσιπά να απαντά με δύο μίνι μπρέικ και να προσπερνά (3-2). Ο Ελβετός με νέο μίνι μπρέικ ισοφάρισε 4-4 και προηγήθηκε εκ νέου και ο Τσιτσιπάς αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του έφτασε στο 6-5. Ο Βαβρίνκα έσβησε το σετ πόιντ του Στέφανου αρχικά και προηγήθηκε στη συνέχεια. Το σετ έληξε 8-6 υπέρ του Ελβετού, καθώς ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε διπλό λάθος στο σερβίς.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε το πρώτο μπρέικ του ματς και προηγήθηκε 2-0 στην αρχή και 3-0 στο επόμενο γκέιμ, με τον Βαβρίνκα να απαντά με δικό του μπρέικ και να ισοφαρίζει γρήγορα σε 3-3. O 20χρονος Έλληνας προηγήθηκε 4-3 και στη συνέχεια με δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 5-3. Ο Ελβετός την κρίσιμη στιγμή απάντησε με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας εκνευρισμό στον Τσιτσιπά (5-4) και ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά μετά από 75 λεπτά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 σετ με 7-5 στο δεύτερο.

Στο τρίτο σετ ο Βαβρίνκα ήταν αυτός που πέτυχε πρώτος μπρέικ. Με το σκορ στο 3-3 o 34χρονος έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε 4-3, ενώ αφού κέρδισε το σέρβις γκέιμ του προηγήθηκε για πρώτη φορά με δύο γκέιμς διαφορά (5-3).Ο 20χρονος Έλληνας μείωσε, όμως ο Βαβρίνκα με 6-4 κέρδισε το τρίτο σετ και προηγήθηκε με 2-1.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Στέφανου στο τέταρτο σετ καθώς έφτασε στο μπρέικ και προηγήθηκε 3-0. Το ματς συνεχίστηκε με δύο ακόμα μπρέικ ένα για κάθε τενίστα (4-2). Η συνέχεια δεν έκρυβε εκπλήξεις αν και καθέ πόντος και κάθε γκέιμ μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν για τους δύο αντιπάλους. Ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που στο τέλος έφτασε στο 6-3 και ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ.

Κλειστό ήταν και το πέμπτο σετ. Οι δύο τενίστες με πρώτο στόχο να υπερασπίσουν το σερβίς τους έφτασαν στο 4-4 και όλα έδειχναν πως ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Με ένα winner στη γραμμή, που αμφισβητήθηκε ο Βαβρίνκα έφτασε στο 8-6 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.